Finanskrisen gjorde en ende på Rickys drøm om at eje et lille hus sammen med hustruen Abby og deres to børn. Nu slider han for at få penge til at forsørge sin lille familie.

Grum film-realisme: Fanget på bunden som working poor

Ricky og Abby kæmper på bunden af det engelske arbejdsmarked. Men det er en grum og ulige kamp. Vind billetter til ny film af socialrealismens mester Ken Loach.

Senest opdateret: lørdag 7. december 2019

Konkurrencen er slut. Vinderne har fået tilsendt biografbilletterne med posten,

Finanskrisen gjorde en ende på deres drøm om at eje et lille hus. Og nu slider Ricky og Abby Turner hårdt for at forsørge familien med to børn.

Men det er barskt for ufaglærte arbejdere at kæmpe om jobbene i den engelske Gig Economy med fleksible ansættelser, vikarjob og midlertidige kontrakter.

Abby er ansat som SOSU-assistent og forsøger at give de ældre og handicappede borgere en smule værdighed. Men tidsplanen er stram, og som timeansat er der ingen garanti for arbejdstid, sygedage eller mulighed for flex.

Ricky lever af forskellige småjob. Så da han får chancen for at blive pakkebud på en såkaldt nul-timers kontrakt, uden løn men med honorar per leveret pakke, øjner han muligheden for at skabe bedre levevilkår for familien.

Se trailer for filmen

Pris for årets film

Socialrealismens store mester Ken Loach leverer igen et stærkt opråb om arbejderklassens levevilkår som working poor i Newcastle med filmen ”Sorry We Missed You”.

Og han gør det med ægte indignation – men også humør og masser af hjertevarme.

Ken Loach er kendt for en stribe socialrealistiske film om den engelske arbejderklasse blandt andre ”My Name is Joe”, ”The Angel’s Share” og Guldpalmevinderen ”Jeg, Daniel Blake”.

”Sorry We Missed You” fik publikumsprisen for årets bedste europæiske film på San Sebastián International Film Festival.

Sådan vinder du billetter

Sammen med Scanbox sætter Faglige Seniorer 5 x 2 billetter på højkant til filmen, der har premiere 12. december.

Du er med i konkurrencen om to billetter, hvis du fortæller, hvem du vil tage med i biografen – og fortæller, hvad den by hedder, som Ricky bor med sin familie.

Du kan deltage i konkurrencen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Du kan også deltage ved at udfylde og sende nedenstående kupon. Vi trækker to vindere fredag 6. december.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Først publiceret: tirsdag 26. november 2019
Artiklen er sidst opdateret lørdag 7. december 2019 kl. 22:13