Finanskrisen gjorde en ende på Rickys drøm om at eje et lille hus sammen med hustruen Abby og deres to børn. Nu slider han for at få penge til at forsørge sin lille familie.

Grum film-realisme: Fanget på bunden som working poor

Ricky og Abby kæmper på bunden af det engelske arbejdsmarked. Men det er en grum og ulige kamp. Vind billetter til ny film af socialrealismens mester Ken Loach.

Senest opdateret: lørdag 20. februar 2021

Konkurrencen er slut. Vinderne har fået tilsendt biografbilletterne med posten,

Finanskrisen gjorde en ende på deres drøm om at eje et lille hus. Og nu slider Ricky og Abby Turner hårdt for at forsørge familien med to børn.

Men det er barskt for ufaglærte arbejdere at kæmpe om jobbene i den engelske Gig Economy med fleksible ansættelser, vikarjob og midlertidige kontrakter.

Abby er ansat som SOSU-assistent og forsøger at give de ældre og handicappede borgere en smule værdighed. Men tidsplanen er stram, og som timeansat er der ingen garanti for arbejdstid, sygedage eller mulighed for flex.

Ricky lever af forskellige småjob. Så da han får chancen for at blive pakkebud på en såkaldt nul-timers kontrakt, uden løn men med honorar per leveret pakke, øjner han muligheden for at skabe bedre levevilkår for familien.

Se trailer for filmen

Pris for årets film

Socialrealismens store mester Ken Loach leverer igen et stærkt opråb om arbejderklassens levevilkår som working poor i Newcastle med filmen ”Sorry We Missed You”.

Og han gør det med ægte indignation – men også humør og masser af hjertevarme.

Ken Loach er kendt for en stribe socialrealistiske film om den engelske arbejderklasse blandt andre ”My Name is Joe”, ”The Angel’s Share” og Guldpalmevinderen ”Jeg, Daniel Blake”.

”Sorry We Missed You” fik publikumsprisen for årets bedste europæiske film på San Sebastián International Film Festival.

Først publiceret: tirsdag 26. november 2019
Artiklen er sidst opdateret lørdag 20. februar 2021 kl. 13:38

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.