Skattestyrelsen begrunder blandt andet den sløjfede fradragsret med, at folk over pensionsalderen ikke kan få dagpenge.

Skat vil sløjfe seniorers fradrag for a-kasse

Tåbeligt signal at sløjfe fradrag, siger formanden for seniortænketank. Ude af trit med tiden, mener a-kasser. Minister afventer høring.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Folk over folkepensionsalderen skal ikke kunne trække kontingentet til a-kasse fra i skat. Det mener Skattestyrelsen, som er på vej med nye regler.

Det skriver Fagbladet 3F.

Men udspillet møder modstand fra blandt andre tidligere LO-formand Harald Børsting. Han har været formand for en seniortænketank nedsat af den tidligere regering.

“Det er et tåbeligt signal, Skat på den måde vil sende til ældre. Alle andre kæmper for, at folk skal blive længere på arbejdsmarkedet”, siger Harald Børsting.

Seniortænketanken kom for nylig med en række forslag til at få flere seniorer i arbejde. Heriblandt at de skal have rådgivning fra deres a-kasse.

“Jeg sad selv i den dagpengekommission, der anbefalede, at folk over folkepensionsalderen fik mulighed for stadig at stå i a-kasse. Skattestyrelsen kan ikke være bekendt at fratage seniorerne fradragsretten”, siger Harald Børsting.

Flere vil være i job

Hidtil har ikke så mange ældre over folkepensionsalderen valgt at blive stående i deres a-kasse. Men Torben Poulsen siger, at for få år siden var der heller ikke så mange, som fortsatte med at arbejde efter folkepensionen.

“Med forslaget om at annullere fradragsretten bevæger Skattestyrelsen sig i en tid, som andre på fuld kraft er på vej væk fra. De, der kan og vil, skal blive lidt længere på arbejdsmarkedet, og de skal kunne gå til jobcenter og a-kasse ligesom yngre”, mener Torben Poulsen.

Kan ikke få dagpenge

Skattestyrelsen begrunder blandt andet den sløjfede fradragsret med, at folk over pensionsalderen ikke kan få dagpenge. I et udkast til de nye regler står der også, at den vejledning om jobsøgning, som seniorer kan få i a-kassen, kan de også hente gratis i jobcentret.

Men Seniortænketanken peger netop på, at det er begrænset, hvor megen hjælp ældre kan få på jobcentre:

”Hvis man som folkepensionist ønsker at vende tilbage til arbejdsmarkedet, kan man i dag ikke få hjælp fra kommunernes jobcentre f.eks. i form af individuelle og målrettede samtaler med en jobkonsulent i jobcentret eller tilbud om aktiv indsats,” skriver Seniortænketanken.

Regler ikke sat i kraft endnu

Forslaget om at sløjfe fradragsretten er endnu ikke sat i kraft, men sendt til kommentering hos blandt andet en række erhvervsorganisationer. De kan frem til 10. december komme med ændringsforslag og andre bemærkninger.

Skatteminister Morten Bødskov vil ikke drage konklusioner, mens forslaget er i høring.

“Men når høringsparterne har haft mulighed for at komme med bemærkninger, så er jeg bestemt åben for at se på, om reglerne er udformet på den rigtige måde”, siger Morten Bødskov.

Hvad mener du?

Synes du, at folkepensionister fortsat skal kunne fradrage kontingentet til a-kassen? Din mening er velkommen. Deltag i debatten på Faglige Seniorers Facebook-side.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2571795126202083?__xts__[0]=68.ARCHaeHPUTnREVWetkxQgxxwKGq7NGjHTzfaHy4smWTiqMQqtVDCGL9xfrWousfQYjZp80M2Ujo2KxXwOcDnCOl0Awq0mQ1prfsX0lqm1zdPFKLKSpsR5j39BDYqIDhvtdV45rEojg3gXJml2CepC1F9CCdNORVyN5gkqvJLV7Cpz6nzPiBs8fL7OjRTai10-YvHBUmXtpyIubvY-i5RQkFWQwBsmnXK52Yc_jcK2FyzR9a9ev3QmU492QTlEMh9aOhWRN_sWslKxzVm85V9FmF8I_3s5OIW7kJHxkwSjAJlSv4oE9Y-J2eEE3-NDzkkEl_jKuzj4H-jFnzhOlkuQcYcGA&__tn__=-R

Først publiceret: mandag 2. december 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:28

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.