Måske er der et middel på vej, der kan forebygge, udsætte udviklingen og lindre nogle af symptomerne ved demens-sygdom.

Dansk firma: Vi har nyt våben mod demens

Britisk studie sender positive signaler om, at et diabetesmiddel fra Novo Nordisk kan virke mod demens-sygdom.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Ifølge Novo Nordisk viser et velkendt middel mod diabetes tegn på, at kunne virke mod demens-sygdom.

På en konference i USA vakte koncern- og forskningsdirektør i Novo Nordisk, Mads Krogsgaard Thomsen, opsigt, da han fortalte at virksomhedens diabetesmiddel Victoza viste tegn på at kunne udsætte Alzheimers demens, skriver Ekstra Bladet.

Optimismen er baseret på tidlige resultater i en uafhængig britisk undersøgelse, men danske forskere tilbageholder begejstringen og mangler evidens og “det store studie”, skriver avisen.

“Vi har endnu ikke det afgørende bevismateriale, men det her er et af de bedre bud, vi har set i mange år, siger professor Jørgen Rungby, Bispebjerg Hospital og Københavns Universitet,” til Ekstra Bladet.

Kan muligvis forebygge Alzheimers

Han tror ikke, at diabetesmidlet kan føre til et middel, der kan kurere Alzheimers, men at det muligvis kan føre til et middel der kan forebygge, udsætte udviklingen af sygdommen og lindre nogle af symptomerne.

“Indtil nu er signalerne meget positive, og der er ikke umiddelbart noget, der trækker den anden vej,” siger Jørgen Rungby.

Over 40.000 danskere lever i dag med diagnosen Alzheimers. Levetiden er i gennemsnit otte til ti år – de sidste ofte på et plejehjem.

Først publiceret: onsdag 5. februar 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:36

Emner: