Hugo Max Nielsen er udlært tømrer. Da han gik på pension startede han sit eget tømrer- og snedkerfirma. Foto: Carsten Ingemann

Hugo på 70 år: Handyman med eget firma

Ny praktisk bog hjælper dig i gang, hvis du vil være selvstændig efter pensionsalderen. Hugo Max Nielsen valgte at starte eget firma – med succes.

Senest opdateret: tirsdag 10. maj 2022

Konkurrencen er slut. Vinder er Orla Løgstrup, Viborg.

Har du en drøm at starte eget firma, så er det måske tid at hoppe ud i det, når du er på pension.

Faktisk er næsten hver tredje pensionist, der arbejder, selvstændig erhvervsdrivende.

En af dem, der tog springet, er Hugo Max Nielsen, der i en alder af 70 år har sit eget tømrer- og snedkerfirma.

Efter et langt liv som ansat i det offentlige som blandt andet vejchef vendte den uddannede tømrer tilbage til sin store interesse: At arbejde med træ.

”Jeg har haft en drøm om at gå tilbage til det oprindelige, til træarbejdet, som jeg holder så meget af, og den drøm føler jeg, jeg har virkeliggjort nu,” fortæller Hugo Max Nielsen, der hurtigt fik mange kunder ved blandt andet tilbyde samling af IKEA-møbler, udskifte træterrasser og udskifte vinduer.

Ikke alle føler sig nedslidte

Han er en 15 seniorer, der er med i en ny bog med titlen ”Senior og selvstændig – tag hul på dit 3. arbejdsliv”. Bogen er skrevet af den 64-årige journalist Abelone Glahn, der efter mange år i Danmarks Radio selv kastede sig ud i livet som selvstændig med eget firma.

”Ikke alle føler sig nedslidte, når de når pensionsalderen. Et stigende antal har derimod lyst til stadig at arbejde, men vil bestemme over egen tid, indholdet og omfanget af opgaverne. Så bliver de selvstændige,” fortæller Abelone Glahn.

At starte som selvstændig som 60plus handler for de fleste ikke om hurtig vækst, flere ansatte og lange arbejdsdage. Snarere om lyst, frihed, mening og identitet og om at få brugt de kompetencer, man har oparbejdet gennem et langt liv, eller at virkeliggøre en drøm, mens der stadig er tid, forklarer hun.

Portrætter og praktiske råd

Bogen ”Senior og selvstændig – tag hul på dit tredje arbejdsliv” giver inspiration og vejledning til, hvordan man kan komme i gang med sin egen lille virksomhed, når man er 60 år eller mere.

Udover portrætter indeholder bogen en masse råd og tip til, hvordan man kommer i gang, om markedsføring, salg og netværk.

Desuden er der en oversigt over forhold vedrørende pension, sikring ved sygdom, fradrag, seniorpræmie og andre emner, der relaterer sig til seniorers arbejdsliv.

Bogen ”Senior og selvstændig – tag hul på dit tredje arbejdsliv” er på 272 sider og koster 229 kroner. Den kan købes hos boghandleren og på nettet.

 

Først publiceret: onsdag 22. juli 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 10. maj 2022 kl. 23:32

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.