Tidlig tilbagetrækning for de lønmodtagere, der har været længst i job skal indføres så hurtig som mulig. Ellers svigter politikerne.

Danskerne til politikere: I svigter hvis vi ikke får ret til tidlig tilbagetrækning

Nu skal der en reform på plads, så det er muligt at gå på tidlig pension efter mange år på arbejdsmarkedet. Ellers er der tale om politiker-svigt, mener 68 procent af danskerne i ny undersøgelse.

Senest opdateret: tirsdag 1. september 2020

Politikerne svigter, hvis ikke de på Christiansborg bliver enige om en ordning om tidlig tilbagetrækning.

I en ny undersøgelse slår 68 procent fast, at ”politikerne svigter, hvis de ikke vedtager en ret til tidlig tilbagetrækning for dem, der har været på arbejdsmarkedet i mange år”.

Tilliden til politikerne risikerer at lide et alvorligt knæk.

Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation FH

“Forhandlingen om værdig tilbagetrækning er for vigtig til, at der må gå Christiansborgfnidder i det. Undersøgelsen viser jo, at også de skeptiske partiers vælgere ønsker en værdig ordning for tidligere tilbagetrækning. Tilliden til politikerne risikerer at lide et alvorligt knæk, hvis både blå og røde partier ikke sætter sig sammen og finder en værdig løsning,” siger Lizette Risgaard formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation FH.

Det er FH, der har bedt op meningsmålings-instituttet Epinion undersøge danskernes holdning til tidlig tilbagetrækning.

Stort flertal bland DF’s vælgere

Undersøgelsen viser, at blandt Dansk Folkepartis vælgere er det hele 80 procent, der mener, at ”politikerne svigter, hvis de ikke vedtager en ret til tidlig tilbagetrækning for dem, der har været på arbejdsmarkedet i mange år”.

Blandt Radikales og Venstres vælgere deler hele 60 procent også det synspunkt.

Et flertal i undersøgelsen siger også, at samfundet har råd til at lave ordning om tidlig tilbagetrækning. Det mener 62 procent.

Kun hver fjerde mener, at en ret til tidlig tilbagetrækning skal udskydes på grund af corona-krisen, mens 43 procent ikke mener, at en ret til tidlig tilbagetrækning skal udskydes som følge af krisen.

Regeringen klar med udspil

Epinion har spurgt 5.115 personer i alderen 18-75 år om deres holdning til ret til tidligere tilbagetrækning.

Det er den hidtil største kortlægning af vælgernes holdning i forhold  til debatten om tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

Regeringens udspil “Ny ret til tidlig pension – værdig tilbagetrækning for alle” bliver præsenteret af statstsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen, skatteminister Morten Bødskov og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard  tirsdag 18. august kl. 13.00 på Danish Crown, i Horsens.

Se FH-notat om undersøgelsen her.

Hvad mener du?

Mener du, at politikerne svigter, hvis de ikke vedtager en ret til tidlig tilbagetrækning for dem, der har været på arbejdsmarkedet i mange år? Deltag i debatten på Faglige Seniorers Facebook-side.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/3194929260555330?__xts__[0]=68.ARAWwR9zhJnTbzhcAwUogVb1bJf0mf6aIv9mR-zTxmQJTvy3V5tLSALl-wB0PvErxEJmLPKuecGccusolN-r3kG-8zFCOOWsWNFFd-_NditVh-9PZghkmK05l1oKUUiIwCfoAa8JNNYE1UjfCipzAG3mXdon_odoJ5bbEZvRiJc4AkD0MgqREUboQk808RPcELd9jyUc4IIQ8gtlDIRQwXwSlZXG74G4S2dEkc0euNax4Nqcb4E4QzMklJOHqHzvdMW1rIYFEMTwb_VdB46D-D4nUHYTNiTutdrVmCexcCmapM0Bjr7NfqqCdubRU0NyFNMy8A8XOBgZj-X7wliC_foFmQ&__tn__=-R

 

 

 

Først publiceret: mandag 17. august 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 1. september 2020 kl. 15:26

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.