Nyt varslingssystem skal skabe forudsigelighed, så vi ved, hvad der kommer til at ske, når smittetal stiger.

Læge, sygehus eller plejehjem? Her skal du bruge mundbind

Du skal bruge mundbind, når du skal undersøges hos din læge, på sygehus eller hos for eksempel fysioterapeut. Tag også mundbind med på plejehjem.

Senest opdateret: tirsdag 10. november 2020

Det er på med mundbindet eller visir, hvis du skal undersøges i sundhedssektoren eller skal på besøg på plejehjem.

Det fremgår af nye skærpede retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, der blev udsendt mandag.

De skærpede regler kommer efter at smittetallene fortsat er kritiske i de fleste kommuner i Danmark.

Hvornår skal jeg bruge mundbind?

Sundhedsstyrelsen har følgende skærpede retningslinjer til dig som patient eller pårørende:

  • Skal du på besøg på et plejehjem eller sygehus, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du tager et mundbind på, hvis du skal helt tæt på den du skal besøge, for eksempel hvis du skal holde i hånd eller hjælpe med at gå.
  • Du skal bruge mundbind, hvis du eksempelvis skal til lægen, til fysioterapeut, eller skal undersøges på sygehuset, og der er behov for, at sundhedspersonen kommer helt tæt på. Det er derfor en god ide, at du tager et mundbind med, så du kan tage det på, hvis der bliver behov for det.
  • Nogle steder kan der også allerede være lavet en anbefaling om, at du skal have mundbind på i venteværelset, eller når du ankommer til sygehuset.
  • Hvis du er i tvivl om, hvilke anbefalinger der gælder, der hvor du skal behandles eller undersøges, kan du kontakte stedet.

Den øgede brug af masker og mundbind skal forebygge smitte i situationer, hvor det ikke er muligt at holde afstand.

”Vi anbefaler nu som en ekstra forsigtighed, at personale, patienter og borgere bærer maske og mundbind i behandlings- og plejesituationer for eksempel på sygehus, plejehjem og ved egen læge, når det ikke er muligt at holde afstand, siger vicedirektør Helene Probst fra Sundhedsstyrelsen.

Tag mundbindet med

Hun kommer derfor med en opfordring til alle danskere:

”Hvis du skal til lægen eller på sygehuset og skal undersøges, så tage et mundbind med”.

Helene Probst understreget, at de skærpede retningslinjer ikke betyder ikke, at alle skal bære maske hele tiden, men i de situationer, ”hvor man skal helt tæt på hinanden, kan det give en ekstra beskyttelse og forhindre eventuel smittespredning.”

Afstand op til 2 meter

Tæt fysisk kontakt er en stor del af arbejdet på sygehuse, plejehjem og socialområdet, og det er fortsat helt afgørende, at man ikke møder på arbejde eller møder op til behandling, hvis man er syg med COVID-19 eller har mistanke om at være smittet, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler brug af ansigtsværnemidler i situationer, hvor det ikke er muligt at holde den fornødne afstand.

Afstanden defineres til minimum 1 meter og til 2 meter ved kontakt til de personer, som man ved er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved COVID-19.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad er din holdning?

Hvad mener du om de nye skærpede retningslinjer for brug af mundbind i sundhedssektoren og på plejehjem? Din holdning er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/3331670506881204

 

Først publiceret: mandag 28. september 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 10. november 2020 kl. 14:47

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.