Aftale sikrer næsten 2 milliarder kroner til ældreplejen

Næste år ansættes 1.000 flere i ældreplejen, der frem til 2024 tilføres næsten 2 milliarder kroner. Det sker efter TV2's afsløringer af grove svigt. Faglige Seniorer roser aftalen.

Senest opdateret: tirsdag 22. december 2020

Der kommer nu flere penge og ansatte i ældreplejen.

Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet har indgået en aftale, der skal styrke velfærden med et markant løft af ældreplejen.

Frem til 2024 sikrer aftalen, at der afsættes i alt 1,9 milliarder kroner til mere omsorg og nærvær i ældreplejen.

Aftalen er indgået efter TV 2s afsløringer af svigt i ældreplejen, der blev sendt tidligere på året.

Faglige Seniorer roser aftalens fokus på flere ansatte midt i en corona-tid.

”Det er så nemt at råbe på flere penge. Men problemerne i ældreplejen skyldes i langt højere grad dårlig ledelse end at der ikke er penge nok. Manglen på ansatte i ældreplejen er måske den allerstørste udfordring, vi kan få øje på i de kommende år. Derfor skal regeringen og partierne bag aftalen have stor ros for, at de har holdt fokus på det vigtigste. Det løser ikke alle problemer, men det kan såmænd bliver svært nok for kommunerne at finde 1.000 nye medarbejdere”, siger direktør i Faglige Seniorer Palle Smed.

“Det er også rigtig godt, at politikerne har øje for, at mange ufaglærte kan blive uddannet til et job i ældreplejen. Ligesom efteruddannelse og omskoling er vigtige veje for medarbejdere i andre fag, der har mod på at prøve noget nyt.”

Flere hænder

Prioriteringen vil gøre det muligt for kommunerne at ansætte nyt personale, mens eksisterende personale får mere uddannelse.

Formålet er at ældreplejen både får løftet fagligheden og samtidig tilført flere hænder.

Næste år vil der blive ansat 1.000 flere i ældreplejen, fremgår det af aftalen.

”Vi har i en krisetid et særligt ansvar for at skabe bedre forhold for vores børn, vores unge og vores ældre. Derfor er jeg stolt af, at vi med dagens aftale fortsætter med at udvikle velfærden og skabe mere tryghed i danskernes hverdag,” siger finansminister Nicolai Wammen om aftalen.

Se faktaark om aftalen her

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad mener du?

Tror du de øgede midler og flere ansatte kan medvirke til at løfte kvaliteten i ældreplejen, så sager som dem TV2 afslørede på plejehjemmet Kongsgården kan undgås?

Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

Først publiceret: lørdag 5. december 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. december 2020 kl. 14:58

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.