I brevet til landets folkepensionister er mangler skattefradraget fra februar og frem, så det ser ud som om, at folkepensionen falder.

Fejl i brev fra Udbetaling Danmark: Din folkepensionen falder

"Din udbetaling ændrer sig", står der i overskriften brev til folkepensionister fra Udbetaling Danmark: Men det skyldes, at skattefradraget ved en fejl ikke er med i brevet.

Senest opdateret: tirsdag 9. februar 2021

“Vi skriver til dig, fordi vi ikke længere skal trække afdrag i din folkepension. Det betyder, at din udbetaling ændrer sig”, sådan står der i brevet fra Udbetaling Danmark, som er landet i e-Boks i dag hos folkepensionister over hele landet.

”Jeg blev selv noget forbavset, da jeg så, at min folkepension var sat ned,” siger Faglige Seniorers socialrådgiver Carsten Riis, som er 69 år og modtager folkepension.

“Fejlen består i, at skattefradraget fra februar og frem simpelthen mangler, så det ser ud som om, at folkepensionen falder. Pludselig var min pension faldet med 600 kroner.”

Sådan ser oplysningerne ud i brevet til Carsten Riis

Korrekt beløb på “Din Pension”

Lige nu er der derfor telefonstorm hos Udbetaling Danmark, som har været nødt til at indtale en besked på deres telefonsvarer.

Vil du være helt sikker på, hvad du vil få i pension, kan du gå ind på www.borger.dk/folkepension under ”Din Pension”: Der kan du se det korrekte beløb, hvor skattefradraget er medtaget.

“Jeg forventer, at der kommer nyt brev til os folkepensionister om fejlen i løbet af kort tid, og vil selv tage det roligt så længe,” siger Faglige Seniorers socialrådgiver Carsten Riis.

Udbetaling Danmark beklager fejl

Udbetaling Danmark oplyser til Faglige Seniorers nyhedsbrev, at det er korrekt, at der er sket en fejl,  som betyder, at nogle pensionister har modtaget et brev om, at de får mindre udbetalt i pension fra februar.

“Det beklager vi og vil samtidig understrege, at alle berørte får den rigtige udbetaling. Vi har allerede orienteret pensionisterne om fejlen og oplyst dem om, at fejlen er rettet, og at de kan se den korrekte udbetaling på www.borger.dk/dinpension,” lyder det fra Udbetaling Danmark.

Carsten Riis har dog endnu ikke fået brev om fejlen:

“Jeg har ikke fået et nyt brev fra udbetaling Danmark. Jeg tror, de har et langsomt system. Det første brev var dateret 16. januar, men er først gået ind i min E-boks den 24. januar. Næsten samme tempo som PostNord,” siger Faglige Seniorers socialrådgiver Carsten Riis.

Har du også undret dig?

Har du også modtaget brev om, at din udbetaling ændrer sig og har du også studset over, at din folkepension falder fra februar? Fortæl om det på Faglige Seniorers Facebook-side.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/3664069973641254

 

Først publiceret: onsdag 27. januar 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 9. februar 2021 kl. 11:58

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.