Har du penge stående i banken, kan det vær en god ide at flytte dem til en opsparingskonto. Og det kan godt være i en anden bank, end den du har.

Danskerne flytter milliarder over på disse konti

Flere flytter penge til mere lukrative opsparingskonti, hvor renten er op til 3,5 procent. Se oversigt her.

Senest opdateret: søndag 28. april 2024

Opmærksomheden hos danske bankkunder er blevet skærpet, efter at pengeinstitutterne i en periode kun gav nul i rente – eller endog minus renter – på indestående på bankkontoen.

Nu flytter danskerne i stigende grad opsparingen til konti med højere renter. I dag giver bankerne i gennemsnit en rente på 2,9 procent på nye indlån, hvor pengene er parkeret i en periode.

Det giver banken i rente

Du kan i nogle banker for øjeblikket få op til 3,5 procent i rente på en opsparingskonto. Husk at betingelserne kan være forskellige fra bank til bank og konto til konti. Se eksempler her:

Santander Consumer Bank 3,50 %
Binding: 6 måneder

Bank Nordik 3,50 %
Binding: 1 år

facit bank 3,45 %
Binding: 1 år

kompasbank 3,40 %
Binding: 1 år

Bank Norwegian 3,15 %
Binding: Ingen

Saxo Bank 3,0 %
Binding: Ingen

Maj Bank 3,0 %
Binding: Ingen

Nordea 3,0 %
Binding: 3 måneder

Kilde: Mybanker. Læs mere her. 

Oplysninger fra 26. april 2024

Interessen for at flytte penge til mere lukrative konti er tydelig. Indeståender på opsparingskonti er steget med 3,3 procentpoint, siden Nationalbanken satte renterne op første gang i juli 2022, viser en opgørelse.

Vi sparer milliarder op

Der er står nu 76 milliarder kroner mere på opsparingskonti sammenlignet med før rentestigningerne, og det samlede beløb har nået 165 milliarder kroner.

Til sammenligning er der 771 milliarder kroner på de almindelige anfordringskonti – ”kun” 24 milliarder mere end juni 2022.

”Bankkunderne har i den grad reageret på de stigende opsparingsrenter. Men for 10 år siden var andelen af vores bankindskud, der stod på en opsparingskonto, næsten dobbelt så høj, så der er fortsat plads til, at vi sender vores penge den vej”, siger Jens Hjarsbech, cheføkonom i bankportalen Mybanker.

Se dig omkring efter højere rente

Lige nu ligger bankernes højeste opsparingsrenter på cirka  3,5 procent, afhængig af banken og hvor længe, man vil binde pengene.

”Har du en pose penge til overs, som du kan binde i en periode i for eksempel i et halvt til to år, er en opsparingskonto et udmærket sted at sætte dem hen, for det er et risikofrit afkast. Har du en længere horisont på for tre år år eller mere, bør du overveje at investere penge i stedet, hvor du kan forvente et højere afkast mod at tage en risiko”, siger Jens Hjarsbech.

Du kan sagtens placere din opsparing hos en anden bank end den, hvor du har din daglige økonomi.

“Der er ofte mulighed for højere renter, hvis du ser dig lidt omkring”, siger Jens Hjarsbech.

 

Først publiceret: fredag 26. april 2024
Artiklen er sidst opdateret søndag 28. april 2024 kl. 17:44

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.