Micki Cheng fra Den Store Bagedyst er vært på kampagnen sammen med seniorforsker Anja Olsen. Foto: Kræftens bekæmpelse.

Er de sunde vaner ramt af corona? Så skal vi ind i 10-kampen

Seniorerne er dem, som har allermest ud at blive udfordret på sundheden, fortæller Anja Olsen, seniorforsker hos Kræftens Bekæmpelse. Få gode råd på mail - gratis.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

Et nyt år er for mange af os lig med en ny start. 1.januar står vi klar til at udfolde en ny og forbedret udgave af os selv med mere motion, rygestop, vægttab, sundere kost eller mindre alkohol.

Men det kan være sin sag at holde fast i de gode vaner i en coronatid, og  alt for hurtig bliver dagens motion til en tur hen til køleskabet.

Hvis du kan genkende følelsen, er du næppe alene.

Men der er råd at hente. For nu kommer Kræftens Bekæmpelse med en håndsrækning i form af 10-kampen, som på en overskuelig måde skal hjælpe os med at få sunde vaner, der også forebygger kræft.

Micki Cheng giver gode råd i de videoer, man får tilsendt på mail under kampagnen.

Gode råd på mail

10-kampen er bygget op over 10 gratis udfordringer, der kommer direkte ind i din mailboks i løbet af februar og marts måned med konkrete hverdagstips til en sundere livsstil.

Det er fjerde år i træk, at Kræftens Bekæmpelse gerne vil inspirere til en sundere hverdag.

Over 50.000 deltog sidste år, og mange har siden taget de gode vaner til sig, fortæller Kræftens Bekæmpelse.

Kom med i 10-kampen

Første uge i 10-kampen starter 29. januar og varer frem til 26. marts, og den består af 10 mailudfordringer.

Udfordringerne kan for eksempel inspirere til at spise mere fuldkorn og flere grøntsager samt til at være mere aktiv i hverdagen.

Deltagerne får også den nyeste viden om, hvorfor man eksempelvis bør undgå forarbejdet kød, begrænse sit alkoholindtag og kvitte cigaretterne, da rygning fortsat er skyld i flest kræfttilfælde.

Formålet er at motivere os til et sundere og længere liv, fordi fire af ti kræfttilfælde faktisk kan forebygges med sunde livsstilsændringer i hverdagen.

Det er gratis at deltage i 10-kampen, og man kan tilmelde sig løbende i alle otte uger.

Læs mere om sundhedsudfordringerne og tilmeld dig på 10-kampens hjemmeside.

”Sådan en sundhedsudfordring med 10 gode råd over otte uger er allermest aktuel for ældre”, fortæller Anja Olsen, der er seniorforsker hos Kræftens Bekæmpelse, og som er en af de eksperter, der sammen med Micki Cheng – som vi kender fra Den Store Bagedyst – er vært på kampagnen.

Sygdom med i bagagen

“Vi har netop vores viden om danskernes sundhed og kost og motion fra store befolkningsundersøgelse, der især er baseret på danskere på 50+. De ældre danskere er dem, som vi ved allermest om, og ofte har seniorerne jo en sygdom eller to med i bagagen. Så det kan i allerhøjeste grad betale sig for seniorerne at tage sundhedsudfordringen op”, siger Anja Olsen.

 

Først publiceret: fredag 29. januar 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 08:27