Din rejseforsikring dækker også hjemme i Danmark, hvis du har lejet sommerhus.

Rejseforsikringen kan også nytte i sommerhuset

Holder du ferie i Danmark, kan det i nogle tilfælde godt betale sig at beholde rejseforsikringen.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

Hvis du er en af dem, der har besluttet, at familiens sommerferie skal afholdes inden for landets grænser, så ser du måske ikke den store anledning til at fortsætte med at betale for din rejseforsikring.

Men der kan faktisk være grund til at beholde den, og det er altså ikke kun, fordi et bredt flertal i Folketinget netop er blevet enige om at lempe rejserestriktionerne, så sommerens udlandsrejser er kommet tættere på.

Det kan nemlig også være relevant at gemme rejseforsikringen, hvis du skal holde ferie i Danmark.

– Mange tror, at den primært kan bruges i udlandet, men rejseforsikringen kan altså også være nyttig inden for landets grænser, siger Anja Lintrup Sørensen, der er rådgiver i Forsikringsoplysningen.

Vi holder meget mere ferie i DK

Hvis der er noget vi i stor stil er begyndt på under coronakrisen, så er det at holde ferie her hjemme.

Ifølge Danmarks Statistik blev 2020 det næstbedste år, når det kommer til antallet af overnatninger i landets feriehuse. Ud af 19,9 millioner overnatninger stod vi for knap ni millioner af dem, hvilket er godt 70 procent flere danske overnatninger end året før.

Det er forskelligt fra selskab til selskab, men overordnet gælder det, at du med en rejseforsikring er garanteret en afbestillingsforsikring, så du kan få pengene tilbage, hvis du eksempelvis bliver alvorligt syg forud for turen i sommerhus eller feriebolig.

Syg under ferien

Ligeledes kan du være dækket, hvis du bliver akut syg under ferien og dermed får spoleret en række dage.

“Rejseforsikringen kan også dække udgifter til at leje en anden feriebolig, hvis der er opstået vandskade eller sket et indbrud i den bolig, hvor man havde planlagt at holde ferie”, oplyser Anja Lintrup Sørensen.

Men tjek dine forsikringsvilkår, da der kan være forskel på dækningen.

Lånte sommerhuse

Vælger du omvendt at indlogere familien i et sommerhus, du har lånt og ikke lejet, så er det ikke sikkert, det giver mening at beholde rejseforsikringen.

– Rejseforsikringen tager udgangspunkt i, at man har betalt for en rejse, så tager man afsted i et lånt sommerhus, vil overnatningen ikke være dækket, siger Janus Rasmussen, der er produktansvarlig hos forsikringsselskabet Tryg.

“Vi skal kunne se, det er en ferie, hvor man har betalt penge for det. Derfor skal man kunne dokumentere en form for feriebevis, rejsedokument eller betaling”, forklarer han.

Til gengæld bør du tjekke, om dit forsikringsselskab dækker de transportudgifter, der ikke kan refunderes eller ombookes.

Hos nogle forsikringsselskaber vil du eksempelvis kunne få pengene tilbage for færge-, tog- og flybilletter eller broafgifter.

Husk dette når verden åbner igen

* Vælger du at afbestille din rejseforsikring for at spare penge her og nu, så sørg for at få den aktiveret, inden du igen booker rejse til udlandet.

* Hos de fleste selskaber er det nemlig et krav, at du har en afbestillingsforsikring, inden du køber rejsen eller lægger et depositum.

* Glemmer du at aktivere den, så risikerer du ikke at være dækket, hvis der skulle opstå sygdom, og du bliver nødt til at aflyse.

* Aktiverer du først din rejseforsikring, efter at du har bestilt ferien, så vil den dog stadig dække under selve turen.

Kilde: Anja Lintrup Sørensen, rådgiver i Forsikringsoplysningen.

 

/ritzau fokus/

 

 

Først publiceret: søndag 23. maj 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 08:46

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og