Hylden blomstrer i sidste halvdel af juni indtil midten af juli.

Det er nu du kan lave lækker hyldeblomstsaft

Nem opskrift på forfriskende hyldeblomstsaft og hyldeblomstlikør, som du kan byde dine gæster eller bruge som værtindegave.

Senest opdateret: torsdag 10. juni 2021

Vil du imponere dine gæster og servere dejlig hjemmelavet hyldeblomstsaft for dem, så er det nu du skal ud og plukke de flotte hyldeblomstskærme.
De står nemlig i fuldt flor den næste måneds tid.
De store, lyse hyldeblomster byder på et væld af anvendelsesmuligheder inden de bliver til de sorte bær senere på sæsonen.
Det er oplagt at lave saft af de nyplukkede hyldeblomster. Det er nemt og hurtigt at lave og giver en både sommerlig og forfriskende drik. Og så kan du lige med det samme også lave lidt hyldeblomstlikør på en supernem måde.

Saft og likør

Hyldeblomstsaft og hyldeblomstlikør laves i samme vending.

Hyldeblomstskærmene befries for de største stykker af stængler og lægges i en skål, et fad eller en gryde.

Citronskiverne fordeles over.

Sukker og vand koges sammen, og syren tilsættes. Blandingen hældes over skærme og citroner, og det hele trækker 3 døgn i køleskab.

Saften sies og hældes på flasker. Har du lavet rigtig meget, kan saften med fordel fryses til et senere tidspunkt.

HUSK at væske udvider sig ved frysning.

Ingredienser

40 hyldeblomstskærme
800-1000 g sukker (kan være lyst rørsukker eller hvidt sukker)
4 usprøjtede citroner i skiver
40 g citron- eller vinsyre
1 liter vand

Hyldeblomstlikør

Når du har siet saften fra, står du tilbage med en blanding af hyldeblomster og sukker, som er blevet helt sirupsagtig. Hæld nu resterne af skærme og citroner over i en ren skål og tilsæt en flaske vodka. Sæt skålen på køl og lad den trække i 5 døgn. Vodkaen skal dække skærmene helt.

Si endnu en gang drikken – og server vodkaen med eksempelvis cava og danskvand, eller blot som likør.

Først publiceret: torsdag 10. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret torsdag 10. juni 2021 kl. 12:55

Emner: