Kurs mod danske kyster - wallenberg mikkel beha

Eventyr langs de danske kyster venter, når Mikkel Beha Erichsen og hans sejlerglade familie sejler ud fra 19.juli på TV2.

Endelig sommer: Det kan du glæder dig til i TV

Senest opdateret: torsdag 1. juli 2021

Lad os starte med det vigtigste: Danmark spiller 1/8-finale i EM i morgen lørdag 26.juni kl.18.00 mod Wales i Amsterdam. Og du kan se kampen på DR og på Viaplay.

Der udover er der heldigvis flere gode serie, der begynder i den næste uge. Det er tydeligt, at mad, haven og vores dejlige danske natur er det som optager os om sommeren, og det ved TV-stationerne godt, når de sætter deres programmer sammen.

Men ellers er det sport, som dominerer hele denne sommer; EM, OL, Wimbledon og Tour de France. Men fjernsynet kan da heldigvis rykkes ud i haven eller på altanen, når solen skinner.

God TV-kigning foran skærmen hele sommeren!

Dejlige overraskelser

Både TV2 og DR viser flere nye serier, danske sommerprogrammer og gode film i løbet af sommeren.

En af de serier, som rigtig mange har ventet på, er den nye sæson af familien Beha til søs. Denne gang stævner Mikkel Beha Erichsen og medlemmer af hans sejlerglade  familie ud i hjemlige farvande for at opleve og genopleve Danmark fra søsiden. Titlen på den nye er denne gang “Kurs mod danske kyster”, og første program kommer 19.juli.

Nogen har måske set underholdningsprogrammet “Sæt pris på Danmark” på TV2Fri, men nu sendes den virkelig underholdende quiz også i løbet af juli på moderkanalen TV2. Hans Pilgaard inviterer to kendte danskere med til en egn, hvor de skal gætte priser på oplevelser. Mød blandt andre skuespillerne Ditte Hansen, Jens Jørn Spottag og Jakob Fauerby, tv-værterne Signe Lindkvist og Jacob Riising og erhvervskvinden Birgit Aaby.

Hans Pilgaard har blandt andet Ditte Hansen og Jens Jørn Spottag med i “Sæt pris på Danmark”.

Den næste uge

Sol over Gudhjem, lørdag kl. 20.50, TV2 Fri

Så er de premiere på Danmarks største kokke-konkurrence, hvor chefkokken Nicolai Nørregaard fra restaurant Kadeu er dommer.  Normalt er det på havnen i Gudhjem, men på grund af corona er mad-serien rykket til madkulturhuset Melstedgård udenfor Gudhjem.

kokke fire
Danmarks største kokke-konkurrence er tilbage.

Spis med Nigella, søndag kl. 17.55, DR1

Efter flere års pause er Nigella Lawson tilbage på TV med et nyt mad-program, der har temaet “Kan man leve godt uden at spise godt?”. Den farverige og flamboyante Nigella er Englands mest kendte kvindelige kok, og hun har et kæmpestort publikum.

Nigella Lawson
Nigella Lawson har også et stort publikum i Danmark.

Pigerne fra Berlin, mandag kl.20.00, DR2

Nu begynder 3. sæson af den populære tyske serie, der er nået til 1963. Monika, der har fået succes med sin karriere som blues-sangerinde, bevæger sig ind i en tid med endnu flere store omvæltninger i samfundet.

Pigerne fra Berlin
3. sæson er den gode tyske serie begynder nu.

På tværs af Danmark, mandag kl. 20.00, TV2

Der er gensyn med den glimrende underholdningsserie med Peter Tanev som vært, der udfordrer to hold til at komme fra A til B med færrest muligt skridt. På holdet er Mette Blomsterberg og Claus Elming samt Manu Sareen og Ibi Makienok.

På tværs af Danmark
Før den nye sæson kommer, bliver den første sæson af “På tværs af Danmark” nu genudsendt.

Danske mord, mandag kl. 21.25, DR1

Nu kommer der en ny sæson af den super spændende serie “Danske mord” med bl.a. den tidligere drabschef og politichef, Bent Isager-Nielsen. I dette afsnit handler det om den forfærdelige nat i maj 1984, hvor makedoniske Naum Conevski, der slog to unge mænd ihjel på Femøren på Amager Strand.

Danske mord
Naum Conevskis forfærdelige mord på Femøren er temaet på det nye afsnit af “Danske Mord”.

3 Stjerneskud

Top Gun, fredag kl.21.50, TV2

Jeg lover, at det her er sæsonens sidste Tom Cruise-anbefaling. Om få måneder komme den nye “Top Gun: Maverick”, hvor den 60 årige superstjerne selvfølgelig medvirker. Så nu kan vi gense den 35 år gamle “Top Gun”, som gjorde Tom Cruise til en superstjerne.

Tom Cruise top gun
Super charmerende Tom Cruises gennembrudsfilm, Top Gun.

 

 

 

 

 

 

 

 

Juryen, fredag kl. 00.20, DR1

“Juryen” er en supergod thriller med Gene Hackman og Dustin Hoffman, som man sluger fra start til slut. De lavede bare bedre thriller i gamle dag i Hollywood!

gene Hackman dustin hoffmann
Gene Hackman og Dustin Hoffman i “Juryen”. Værd at se alene for at se de to herrer!

 

 

 

 

 

 

“Far From the Madding Crowd”, mandag kl. 15.25, DR2

Danske Thomas Vinterberg har instrueret dette dejlige romantiske kostume-drama med Carey Muligan i hovedrollen.

Gratis TV-tip i juli

Har du abonnement på TV2 Play, som over 700.000 danskere jo efterhånden har, så skal du være opmærksom på, at du gratis kan se Paramount+ i hele juli måned.

Det er TV2 Play, der fra 1. juli begynder at vise Paramount+ og deres 6.000 film og ufatteligt mange serier fra Showtime, Nickelodeon, CBS, MTV og meget mere. Paramount+ bliver pr. 1. august efter en kanal du kan købe abonnement til via TV2 Play for 40 kroner om måneden, mens det koster 59 kroner om måneden i “løssalg”. Men hele juli måned er det altså gratis at kigge med.

Sportssommeren over dem alle

EM i fodbold

EM i fodbold er jo allerede i fuld gang, og søndag 11.juli kl.21.00 spilles finalen på Wembley i London – dog er der snak om at finalen måske flyttes til Rom på grund af Englands høje corona-smittetryk.

Tour de France

Løbet begynder i Brest i Bretagne 26. juni, og 18.juli slutter løbet med den traditionel afslutning på Avenue des Champs-Élysées i centrum af Paris. Mange husker sikkert, at løbet oprindeligt var planlagt til at starte i København, men det er nu flyttet til næste sommer. Dernæst blev løbet også rykket frem, så det ikke kolliderede med sommer-OL 2020, der også blev flyttet til 2021.

Wimbledon

Wimbledon-mesterskaberne 2021 bliver spillet i perioden 28. juni – 11. juli 2021 i All England Lawn Tennis and Croquet Club i London, Storbritannien. Det er den 134. udgave af mesterskabet og den tredje grand slam-turnering i 2021.

OL

De Olympiske Lege løber af stablen i Tokyo fra 23.juli til 8.august. Og som sædvanligt dækker både DR og TV2 de mange OL-konkurrencer intenst, da OL altid er en enorm seer-magnet. Flere andre mindre danske TV-kanaler viser også OL.

 

Ugens mest sete TV-programmer

  1. Danmark-Belgien fodbold, TV3, 1.284.000 seere
  2. Frankrig-Tyskland, DR1, 833.000 seere
  3. Spanien-Sverige, DR1, 678.000 seere
  4. Hvide Sande TV-serie, 642.000 seere
  5. Fodbold EM optakt til Danmark-Belgien, TV3, 608.000 seere

 

Først publiceret: fredag 25. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret torsdag 1. juli 2021 kl. 09:11