diana prinsesse statue sønner

Dianas to sønner, prins William og prins Harry, afslørede statuen af deres mor.

Dianas sønner slutter fred på hendes 60 års dag

Prinsesse Dianas sønner afslører statue af deres mor i hendes have på hendes fødselsdag.

Senest opdateret: mandag 5. juli 2021

På afdøde prinsesse Dianas 60 års fødselsdag 1. juli ser det ud som om hendes to sønner, tronarvingen prins William og hans bror prins Harry, endelig har sluttet fred.

Det skete i haven “Den Sænkede Have” ved Kensington Palace, som var prinsesse Dianas favoritsted, da hun levede og boede på slottet midt i London.

I forbindelsen med afsløringen af statuen er haven også blevet omdannet til et mere rolig og mere reflekterende sted for de mange turister, der hver dag besøger slottet og haven.

Det var første gang de to brødre mødtes siden deres farfar, prins Philips begravelse i begyndelsen af april i år.

De to brødre har ellers haft et lige så tæt forhold, som vores to danske kongelige brødre, kronprins Frederik og prins Joachim, også havde i gamle dage. Men når der kommer hustruer og børn i ens liv, så kan der nemt komme afstand og uoverensstemmelser i broderskabet, også selv om man er kongelige og prins af blodet.

To år undervejs

Statuen af Diana sammen med tre børn er et eksempel på hendes humanitære arbejde, som hun især de sidste år af sit liv brugte meget tid på.

Afsløringen af den nye statue af prinsesse Diana blev et mindre arrangement på grund af corona, og kun få familiemedlemmer samt kunstneren bag statuen, Ian Rank-Broadley samt chefgartneren på Kensington Palace, Pip Morrison, var til stede ved afsløringen.

Arbejdet med den nye udgave af Den Sunkne Have har stået på siden 2019, og der er blevet plantet mere end 200 roser, 100 forglemmigej, 300 tulipaner, 500 lavendler, 100 Dahliaer samt 400 græsser.

I 2017 på 20 års dagen for prinsesse Dianas død, blev haven i en kortere periode omdøbt “Den Hvide Have” og plantet til med hvide blomster, som prinsesse Diana var særlig glad for.

Graham Dillamore, der er chefgartner for de kongelige haver fortæller:

“Da prinsesse Diana boede på Kensington palace, kom hun jævnligt i Den Sunkne Have og beundrede blomsterne. Hun stoppede altid og talte med mig eller nogle af de andre gartnere, som sørgede for Den Sunkne Have”. Vi har også derfor arbejdet meget omhyggelig for at sikre at havens nye udseende komplimenterer statuen og skaber et rum for ro til de gæster, der kommer til Kensington Palace for at mindres prinsessen, der døde i august 1997″.

Først publiceret: torsdag 1. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret mandag 5. juli 2021 kl. 09:07