Ny hjemmeside har samlet 63 naturoplevelser fordelt over hele landet, som er lettilgængelige for både barnevognstrillere og kørestolsbrugere.

Kørestol eller rollator? 63 tip til ture i naturen

Ny hjemmeside giver inspiration til lettilgængelige vandreruter, udsigtspunkter og lejrpladser i de statslige naturområder over hele landet.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

Kørestolen og rollatoren kommer ikke altid lige let rundt i skoven. Men det skal ikke afholde nogen fra de mange fantastiske oplevelser, som naturen byder på.

Derfor går Naturstyrelsen nu i luften med et nyt website med inspiration til oplevelser og faciliteter i de statslige naturområder.

Sitet samler intet mindre end 63 naturoplevelser fordelt over hele landet, som er lettilgængelige for både barnevognstrillere og kørestolsbrugere.

“Det er vigtigt, at naturen er tilgængelig – også for dem, der ikke er så let til bens. Alle borgerne skal kunne opleve og få glæde af vores fælles natur. Derfor sætter vi nu fokus på en række naturoplevelser i statens naturområder, der også er tilgængelige for alle dem, der kommer frem med hjælp fra stok og hjul”, siger miljøminister Lea Wermelin.

En natur fuld af muligheder

Sidste sommer afsatte regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet ca. 19 millioner kroner med aftalen “Sommer i vores natur” til indsatser i naturen.

Pengene går blandt andet til at øge tilgængeligheden i vores fælles natur og har været med til at finansiere en række af de faciliteter, som kan findes på det nye site.

Find mange flere lettilgængelige naturoplevelser over hele Danmark på det nye inspirationssite her.

Det forventes, at der i løbet af 2021 er udviklet en indgang for bevægelseshæmmede direkte på forsiden af siden udinaturen.dk, hvor et Danmarkskort giver overblik over faciliteter (for eksempel vandreruter, toiletter, shelters, madpakkehuse) for bevægelseshæmmede.

Tre fra listen

1. Natursti for alle

En af de fremhævede oplevelser på sitet er naturstien på den gamle jernbane mellem Ringe og Korinth syd for Odense. Naturstien fører dig forbi store herregårdsmarker, langs enge med græssende køer og snoede vandløb og mellem marker adskilt af levende hegn. Langs stien passerer du flere steder levn fra jernbanens tid.

Den i alt 16 kilometer lange natursti har fast underlag af asfalt og grus, og så er ruten stort set flad som en pandekage. Undervejs finder du også både en udsigtsplatform og flere opholdsarealer i niveau med stien.

2. Sheltertur i kørestol

På sitet finder du også shelteren Herkules, der ligger på Flyvestation Værløse.

Shelteren er udstyret med både skinne og øje til lift, så kørestolsbrugere kan liftes fra kørestol og ind i shelteren – og opleve en nat i naturen.

De øvrige faciliteter omkring shelteren er alt sammen lavet, så kørestolsbrugere også kan få glæde af dem. Borgere i kørestol har derfor fortrinsret til denne shelterplads.

3. Fuglekig uden trapper

Kigger du videre på websitet finder du et kørestolsegnet fugletårn i kanten af den kommende naturnationalpark Almindingen – ved Bastemose på Bornholm.

Fugletårnet kan tilgås via en lang rampe, så både rollator, kørestol og barnevogn kan komme med på fugletur. Fra tårnet er der udsigt over en af Bornholms rigeste fuglelokaliteter, hvor der i løbet af året kommer et væld af forskellige fugle på besøg – for eksempel trane, lærkefalk og rørdrum.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad gør du?

Kan du lide at komme i naturen eller foretrækker du bylivet? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: torsdag 1. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 09:05

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.