Har du modtaget en SMS-besked som denne om telefonsvarer, så pas på: Klik ikke på linket.

Pas på: Denne SMS-virus overtager din mobiltelefon

Link til telefonsvarer sendes netop nu på SMS til danskeres mobiltelefoner. Telebranche advarer om, at klik på linket installerer virus, der kan bruges til identitetstyveri og kreditkortsvindel.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Netop nu modtager massevis af danskere en SMS, der ser ud som en henvisning til telefonsvarer.

Klik ikke på linket i SMS’en.

Gør du det risikerer, du at få installeret en særlig virus, der kan bruges til identitetstyveri og kreditkortsvindel ved at aflure indhold og koder på telefonen.

SMS’en med den farlige virus er en del af et stort angreb på danske mobiltelfoner.

Mængden og alvoren af angrebene er af en sådan karakter, at danske teleselskaber nu sender en kraftig advarsel til danskerne om, at der er falske og skadelige sms’er og apps i omløb.

Kan sende falske beskeder

Svindlen kan ske via falske sms’er, som for eksempel fortæller modtagerne, at de har fået en ny telefonsvarer og beder dem om at klikke på et link for at få adgang til denne.

Ved klik på linket ledes modtagerne hen til en hjemmeside, hvor de bliver bedt om at indtaste personlige oplysninger eller kreditkortoplysninger, eller til en hjemmeside, hvor de opfordres til at downloade en app.

Det er ikke farligt at modtage sms’en, men klikker man på linket og installerer app’en, bliver det muligt for IT-kriminelle for eksempel at foretage opkald til udlandet og sende lignende falske sms’er videre til andre uskyldige fra ens telefon – og i værste fald lægger app’en spyware på mobilen, så indhold og koder kan aflæses.

Hold dig fra linket

“Man skal simpelthen holde sig fra linket. Man kan også kontakte den afsender, som sms’en tilsyneladende kommer fra for at høre, om det kan være rigtigt, at man har modtaget en sms”, lydet det fra Jakob Willer, der direktør i teleindustriens brancheforening til Ritzau.

“Og så skal man i det hele taget holde sig til at hente apps fra de steder, hvor man normalt gør det, eksempelvis App Store og på Play, hvor man kan have større tillid til det”, siger han.

Advar dine pårørende og andre

Du kan advare andre og dele advarslen om den farlige SMS på Faglige Seniorers Facebook-side.

 

Først publiceret: torsdag 8. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 14:19

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.