95-årig mand og andre ældre afviste opringninger, der havde til hensigt at franarre dem kreditkort.

Ældre på stribe afviser gerningsmand i telefon

Kriminel ringer til ældre og siger, at han er fra politiet og vil have udleveret kreditkort. Men den hoppede 95-årig og tre andre ældre ikke på.

Senest opdateret: tirsdag 20. juli 2021

Måske skal de kriminelle til at finde på et nyt trick.

For det går ikke længere bare at ringe op og sige, at “det er politiet. Du skal udlevere dit kreditkort”.

Sådan var i hvert fald tilfældet, da tre ældre nord for København blev kontaktet over telefonen.

Først blev en 95-årig mand fra Hellerup klokken 13 telefonisk kontaktet af en mand, som udgav sig for at være fra politiet.

Manden prøvede her  at få den 95-årige til at udlevere sine personlige oplysninger, hvilket denne dog ikke indvilgede i. Herefter blev opkaldet afsluttet.

Du er hacket

Et lignede opkald modtog en 78-årig kvinde fra Charlottenlund klokken 15.00 samt en 82-årig kvinde fra Holte klokken 14.15.

Her påstod manden i telefonen, at deres navne stod på en liste over personer, som var blevet hacket, og han derfor ville aflægge dem besøg for at undersøge dette nærmere. Der foreligger dog ikke nogen oplysninger om, at manden efterfølgende skulle være dukket op.

Klokken 15.43 blev det anmeldt, at en 85-årig kvinde fra Klampenborg klokken 15.15 var blevet ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra politiet. Manden forsøgte herefter at få kvinden til at udlevere sine personlige oplysninger, men dette nægtede kvinden at gøre over telefon. Herefter blev samtalen afsluttet.

Samme gerningsmand

Politiet har en formodning om, at der kan være tale om samme gerningsperson.

Flere borgere i Nordsjælland og andre steder i landet er den seneste tid blevet kontaktet af personer, som udgiver sig for at være fra en offentlig myndighed for at lokke personlige oplysninger ud af borgerne.

Opringning fra banken?

Politiet har tidligere haft sager, hvor fremgangsmåden er den samme. Ældre bliver ringet op af person, der udgiver sig for at være fra banken og bliver overtalt til at udlevere kreditkort til en person, der efterfølgende møder op på adressen.

Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken.

Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i.

Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken.

Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

 

Først publiceret: lørdag 17. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 20. juli 2021 kl. 15:10