Sara Bro har nu i seks måneder haft succes som vært på "Sara & Monopolet" efter Mads Steffensen stoppede.

Sara fra Monopolet: Her er mine bedste dilemmaer

Efter seks måneder i Mads Steffensen monopol-stol, har Sara Bro stor succes i det 18 år gamle radioprogram. Læs de tre dilemmaer, som har gjort størst indtryk på hende undervejs.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

Nu er det seks måneder siden Sara Bro overtog værtsjobbet efter Mads Steffensen, og i den anledning fortæller hun til DR om de tre dilemmaer, der har gjort størst indtryk på hende.

Det var store fodspor, som Sara Bro skulle udfylde efter Mads Steffensen, da han stoppede som vært i det populære ”Mads og Monopolet”, som havde kørt i 17 hver lørdag kl.9-12.

Men nu er hun i gang med sine egne hold af ”medkommentatorer”, og i disse tre sommeruger er ”Sara & Monopolet” sågar blev en del af ”Aftenshowet” på DR.

I den anledning har Sara Bro kigget tilbage på de første seks måneder, og hun fortæller til DR, at de tre dilemmaer, som har gjort størst indtryk på hende, er følgende:

Pride eller bryllup?

Kan man tillade sig at melde fra til sin gode vens bryllup?

Dilemmaet var skrevet af en fyr ved navn Tobias. Skulle han vælge mellem årets for ham største begivenhed, der bedst kan sammenlignes med juleaften; WorldPride i København fra 12.-22.august, eller sin gymnasiekammerats bryllup?

Det skulle tv-vært Puk Elgård, komiker Nikolaj Stokholm og filosof og direktør Morten Albæk tage stilling til.

De andre medvirkende søgte kompromisset ved at foreslå, at Tobias skulle tage g-streng og fjerboa med til brylluppet i Jylland. Men helt til slut brød Morten Albæk ind:

“Et bryllup fylder meget i nuet, men i livets veje tror jeg ikke, at man bliver tugtet for ikke have været til brylluppet. Jeg synes, han skal tage til Pride, hvis det betyder så meget for ham”.

Dilemmaet gjorde stort indtryk på Sara Bro, både fordi det er et klassisk dilemma om at vælge mellem to ting, du rigtig gerne vil.

Men hun har også valgt det, fordi det var tydeligt, at monopolet blev klogere i løbet af snakken.

“Vi havde en virkelig ærlig snak i studiet, og der kom nogle andre perspektiver på, end jeg lige havde regnet med”, siger Sara Bro.

Må man løbe fra en aftale?

En tur i havet om vinteren var udgangspunktet for et af hverdagens generelle store spørgsmål: Er det i orden at løbe fra en aftale, man har indgået med sine venner?

Der var intet mindre end festfyværkeri i studiet, da ‘Monopolet’ havde komiker Linda P, forfatter Sara Blædel og journalist Peter Qvortrup Geisling med.

Tre kvinder, der kaldte sig “campingpigerne”, havde sendt et dilemma ind: De var kørt på eventyr til Svendborg, og dagen efter skulle de til en håndlæser. Det forberedte de sig på ved at dele en flaske portvin, og her lovede en af kvinderne ved navn Janni, at hvis håndlæseren nævnte hendes sundhed, ville hun begynde at vinterbade med de andre.

Da Janni sad med hænderne under luppen, blev hendes sundhed nævnt, men da veninderne efterfølgende stod ved vandet, ville Janni alligevel ikke i.

Altså var dilemmaet: Må man løbe fra sådan en vigtig aftale?

Der kom mange kreative løsninger fra panelet, men en ting var sikkert: De havde det rigtig sjovt i studiet den dag.

“Jeg kan tydeligt huske afsnittet, for vi havde total grineflip over det. Det var et skønt dilemma med en masse sjove detaljer, men i grunden er det jo et dilemma, næsten alle kender til om, hvorvidt man kan springe fra en aftale”.

Er farven for frygtelig?

Farven på et sommerhus har også været oppe at vende i ‘Sara & Monopolet’ i løbet af foråret.

Nogle gange er dilemmaet blot en smagssag, men det er ikke ensbetydende med, at bølgerne ikke går højt.

Det gjorde det i hvert fald i studiet, da ‘Monopolet’ havde besøg af radiovært Peter Falktoft, sanger Birthe Kjær og journalist Stéphanie Surrugue.

Dilemmaet var opstået hos et par i et sommerhuskvarter. De havde netop købt et beige hus, men de var ikke beige mennesker, skrev de i mailen. Derfor ville de male deres hus blåt – til stor frustration for deres naboer.

Dilemmaet lød: Skulle de farve deres hus blåt, på trods af at det ville afføde nabokrig?

Både Peter Falktoft og Birthe Kjær blev enige om, at de skulle male huset og være ligeglade med, hvad naboerne sagde.

Men så brød DR-korrespondenten ind:

“Den der blå farve er frygtelig. Jeg ville blive så ked af det, hvis jeg skulle kigge på den. Det ser ud, som om nogen har tabt en kæmpestor Montana-reol fra 80’erne midt ude i en skov. Jeg gad ikke at kigge på det der – men det er jo bare min smag”.

Foruden at panelet var splittet i to, er der en særlig grund til, at Sara Bro fremhæver det dilemma.

“De havde tænkt sig at male huset på dagen, hvor vi tog dilemmaet op. Så det, panelet fandt frem til, blev afgørende for, hvad de gjorde, og det er jo altid spændende”, siger hun og tilføjer med et grin:

“Og så er det jo også skønt, at et dilemma både kan indeholde farvesmag og spørgsmål om offentlig ejendomsret i én”.

Skriv til Sara & Monopolet

Har du et dilemma du gerne vil have med i Saras program, kan du skrive til Sara på Monopolet@dr.dk

Først publiceret: søndag 25. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 09:09

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.