Seniorerne elsker emojis, men kender ikke altid deres betydning. Læs i artiklen, hvad disse to emojis betyder hver for sig og sammen.

Brug ikke disse emojis, når du sender beskeder

Seniorerne elsker at bruge emojis. Men mange af de søde tegn har en dobbelbetydning, som kan være god at kende, så du ikke sender en helt forkert besked.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Forleden udkom “Den Globale Emoji Trend rapport 2021” på “Verden Emoji Dag 2021”.

Ja, begge dele findes. Både rapporten og dagen.

Rapporten er en lang læsning på 16 sider, men Faglige Seniorer har lavet et sammenkog til dig, så du hurtig kan se hvilke emoji, der hitte for øjeblikket, hvilke emojis, der er fuldstændig yt at bruge, og ikke mindst hvilke emojis, der har en helt anden betydning end du tror.

Rapporten er lavet på en højst uvidenskabelige metode, hvor 7.000 personer fra USA, England, Tyskland, Frankrig, Japan, Australien og Sydkorea deltog. Men der er tendenser og sjove strømninger i tallene.

De populære emojis

De fem mest populære emojis i 2021 er grine-emojien, tommelfinger op-emojien, rødt hjerte, sende flyvekys-emojien og græde-emojien.

Det falder godt i tråd med, at emojis kan hjælpe med at skærpe tonen i beskeden og den følelsesmæssige reaktion, som læseren får, skriver Paul D. Hunt, skrifttype-designer hos Adobe, og forfatter til Emoji-rapporten.

Her er tallene fra rapporten:

 • 55% af emoji-brugere er mere komfortable med at udtrykke følelser via emojis fremfor at sige det højt i en telefon.
 • 89% emoji-brugere mener, at emojis gør det nemmere at kommunikere på mobilen på forskellige sprog
 • 67% mener, at folk, der bruger emojis, er mere venlige, sjovere og coolere.
 • 88% mener, at modtageren af en besked, har større empati for afsenderen, hvis han/hun bruger emojis.
 • 90% mener, at de har nemmere ved at udtrykke sig med emojis
 • Emoji-brugere vil gerne have endnu flere emoji i kategorierne: følelser, venskab, mad og drikke, dyr og natur samt ting.
 • 63% af generation Z, som er unge mennesker som er yngre end 25 år, bruger emojis anderledes end de er ment.
 • 75% mener, at det er ok at sende blot en enkelt emojis som svar på en besked.
 • 60% siger, at det er mere sandsynligt, at de åbner en email eller sms, hvis der er en emoji i besked-linjen.

Dating-emojis

De tre mest positive og de tre dummeste emojis at bruge, når du skal finde en kæreste.

 

Som en lille supplement har man også fundet de tre bedste og de tre værste emojis, du kan bruge, hvis du skal på Tinder eller på anden måde ud på dating-markedet og finde en ny kæreste.

Lumre emojis

Mange af ikonerne er fyldt med dobbeltbetydninger. For eksempler betyder de to emojis i det første billede – auberginen og ferskenen – henholdsvis penis og numse, og sammen betyder de… ja!

Der er derfor ikke kun tale om grøntsager, frugter og sågar søde hvaler, når vi bruger mange af de farverige, søde billeder.

Auberginen er som sagt et fallossymbol, mens de tre regndråber, majskolben, hvalens rygsprøjt og champagneflasken, der springer samt doughnuten også har stærke seksuelle toner.

På grund af vores kultureller forskelle har mange af hånd-emojis også stor forskellig betydning alt efter hvor du befinder dig i verden. For eksempel ser nogen de bedende hænder, mens de i Japan ser et “Tak”.

Forskelligt udseende

Så mange forskellige klovne-emojis

Iblandt vil du opdage, at dine emojis ikke er nøjagtig mangen til andres emojis. Nogle emoji-serier er mere detaljeret, andre er mere disney-ficeret. Nogle er meget enkle, andre er kedelige. Der kan være virkelig stor forskel.

Det skyldes, at emoji kan variere i udseende alt efter hvilken platform man er på, hvilken operativsystemer man bruger eller hvilke enheder du har. De forskellige producenter af webservices, OS og gadget kan nemlig skabe et emoji-design i overensstemmelse med sin egen virksomhedsidentitet og sin vision.

Først publiceret: tirsdag 27. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 13:40

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
 • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

 • Hidden
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.