senior mand klipper hæk

Er du træt af at klippe hæk, så sælg den!

Sælg eller køb din hæk på Den Blå Avis

Sælg din hæk brugt til efteråret, eller køb din nye hæk brugt på Den Blå Avis.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

Efterhånden ved man godt, at alt kan købes og sælges. Og man kan altså også købe en hæk brugt – eller sælge sin egen hæk fra haven.

På Den Blå Avis på nettet er der jævnligt hække til salg, og fordelen er at man ikke skal gå og vente i årevis på at den nye hæk skal vokse op og blive tæt, men i stedet kan plante en frodig, høj og tæt hæk med det samme.

Ulempen…  ja den er, at man som regel selv skal grave den op, når man køber hækken.

Alle slags hække

Uanset om det en ligusterhæk, bøgehæk, buksbom eller en kirsebærklaurbær, så kan du sælge din hæk.

Hvis haven skal lægges om, du hellere vil have et hegn, eller du bare synes at hækken er blevet for lang, ligger forkert eller for stor, så kan du måske slippe for arbejdet med at grave den op og endda tjene lidt på salget af hækken også.

Men der er et par ting du skal være opmærksom på i forbindelse med salg af din hæk.

Haveredaktøren hos Aller Grøn, Nanna Louise Teckemeier har i Den Blå Avis Guide givet et par gode råd til hvad man skal have et godt øje på, når du handler din hæk.

Jo større rodklump, jo bedre

“Det bedste tidspunkt at sælge din hæk på er i efteråret, hvor hækken er dvale. Og den skal plantes lige med det samme efter den er gravet op. Rødderne må ikke tørre ud, og de skal holdes fugtige, mens de bliver transporteret. Ligesom jorden hækken skal plantes i, skal være rigtig gode fugtig”.

Det vil sige, at jo større en rodklub du har med, når du graver hækplanten op, jo større chance er der for at hækken overlever og klarer omplantningen.

Rodklumpens diameter skal være 10 gange størrere end hækplantens stamme. Det vil sige, at er stammen 4 cm, skal plantens rodklub være 40 cm. i diameter.

Hække som f.eks. Spiræa og ligusterhække er meget nemme at flytte. Store laubærkirsebærbuske og ligusterhække kan kræve mere af dig.

Men vigtigst er altså rodklumpens størrelse. Jo større jo bedre, og sørg for at holde plantens rødder fugtige hele tiden.

Kilde: Den Blå Avis Guide

Først publiceret: søndag 1. august 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 09:12

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.