Seks kvinder ved navn Gerda er blevet opsøgt af en svindler.

Politiet advarer, hvis du hedder Gerda

Disse bedragere går målrettet efter personer med navne, som er typiske for lidt ældre borgere, oplyser Østjyllands Politi, og opfordrer til at tage en snak med familiens ældre medlemmer.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

“Hedder du Gerda?” – Sådan kontakter opfindsomme tricktyve sig ældre, skrøbelige kvinder.

Politiet advarer derfor nu mod svindlere, der udgiver sig for at være fra kvindernes bank.

Østjyllands Politi har den seneste uge har ikke mindre end seks sager, hvor ældre kvinder har været ude for det samme slags bedrageri.

De ældre kvinder, der er mellem 77 år og 91 år – og som ALLE hedder Gerda! –  blev ringet op af den påståede “bankmand”, som fortalte kvinderne, at der var blevet hævet rigtig mange penge på deres bankkonto, og at de derfor hurtigt skulle have et nyt kreditkort.

Kommer hjem til kvinden

Tricktyven tilbød hver gang, at sende en medarbejder fra banken ud for at hente kreditkortet på kvindernes adresse, og det er grunden til, at kvinderne kort efter hver især har udleveret deres kreditkort til den mand, der var mødt op hjemme hos kvinden.

Det specielle i sagen er selvfølgelig, at alle disse kvinder har heddet Gerda.

Men hvorfor det er tilfældet, eller hvordan tyvene har fundet frem til kvinderne, der hedder Gerda, ved Politiet ikke endnu.

“Vi har derfor grund til at tro, at disse bedragere går målrettet efter personer med navne, som er typiske for lidt ældre borgere”, oplyser Østjyllands Politi, der opfordrer til at tage en snak med familien ældre medlemmer.

En bankmand vil i øvrigt aldrig ringe op til kunderne og bede om pinkoder, NemID og lignende, og de vil slet ikke komme ud til folk privat for at hente deres kreditkort.

“Hvis du bliver ringet op af banken og er i tvivl, kan du evt. bede vedkommende om at oplyse sit navn og den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende”, skriver Østjyllands Politi.

Hvis du bliver kontaktet af en bankmand, som du ikke mener er rigtig, skal du anmelde det til telefonnummer 114.

Først publiceret: søndag 8. august 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:19

Se, hvad vi ellers skriver om: