Kaninerne er nu hos Dyrenes Beskyttelse og skal undersøges for sygdomme. Tre er allerede blevet aflivet. Foto: Dyrenes Beskyttelse.

Kaniner med brækkede ben og fyldt med maddiker

56 kaniner fra gård på Falster overdraget til Dyrenes Beskyttelse: En nyfødt havde brækket ben og en anden var fyldt med maddiker. I alt tre kaniner måtte aflives.

Senest opdateret: torsdag 12. august 2021

En kæmpeflok kaniner er vokset en ejer på Falster over hovedet og har mistet kontrollen.

Det er gået så galt, at Dyrenes Beskyttelse nu har fået overdraget 56 kaniner. Tre kaniner måtte aflives, og flere vil formodentlig ikke overleve på grund af indavl.

Dyrenes Beskyttelse har tidligere overtaget kaniner fra ejerne, der ikke er i stand til at holde hanner og hunner adskilt.

Da repræsentanter fra Dyrenes Beskyttelse forleden opsøgte ejendommen, blev de mødt af flere end 40 kaniner i baghaven, der er indrettet som kaningård.

En enkelt kanin blev kørt til aflivning med det samme på grund af sygdom. Den viste sig at være fyldt med maddiker og var så dehydreret, at lavt blodtryk gjorde aflivningen besværlig og langvarig.

30 kaniner – heriblandt to kuld nyfødte unger – blev hentet hos ejerne kort efter.

En enkelt kanin viste sig at have brækket benet og måtte ligeledes aflives.

Trist sag

Siden er der født yderligere fire kuld unger, så Falsters Internat nu står med 56 kaniner. Ejerne beholdt ti – kønsadskilte – kaniner.

“Det er en utrolig trist sag, hvor antallet af dyr igen og igen stiger ejerne fuldstændig over hovedet. Desværre ser vi det gang på gang, at to kaniner hurtigt bliver til rigtig mange kaniner, hvis de ikke bliver kastreret eller steriliseret, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse

Ejerne er ikke dømt for overtrædelse af dyreværnsloven eller frakendt retten til at have med dyr at gøre.

“Som privat organisation kan vi kun prøve at få forbedret forholdene for kaninerne gennem dialog med ejerne, siger Yvonne Johansen.

Indavl giver problemer

Der venter nu et stort arbejde for personalet på Falsters Internat med at tage hånd om de mange kaniner.

De voksne skal neutraliseres, vaccineres og undersøges.

Selv om kaninerne umiddelbart ser ud til at trives, er det først, efter alle kaninerne er under fuld narkose, at dyrlægen kan finde ud af, hvor galt det står til. Indtil videre har kaninerne vist sig at have problemer med tandspidser og tænder, der er vokset ind i ganen.

En del af de tidligere overleverede kaniner fra samme ejere har haft hjertefejl på grund af indavl. Sidste år døde hver tredje af kaninerne under narkosen eller måtte aflives.

Først publiceret: torsdag 12. august 2021
Artiklen er sidst opdateret torsdag 12. august 2021 kl. 14:35

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.