Gerd Müller er den scorende spiller i Bundesligaens historie med sine 365 mål. Han nåede i alt at score 523 mål for Bayern i 580 kampe for den sydtyske klub. Foto: Footballdatabase.eu

Fodboldlegende død: Han blev 75 år

Gerd Müller var en af historiens farligste angribere for både Bayern München og Tyskland. Han døde søndag.

Senest opdateret: søndag 15. august 2021

Den tyske fodboldlegende Gerd Müller er død tidligt søndag morgen i en alder af 75 år.

Det oplyser hans tidligere klub Bayern München på Twitter, og på klubbens hjemmeside siger klubpræsident Herbert Hainer om den tidligere målræv:

– I dag er en trist, sort dag for FC Bayern og klubbens fans. Gerd Müller var den største angriber, der nogensinde har været – en fantastisk person i international fodbold, lyder det fra Hainer.

– Vi er forenet i dyb sorg med hans kone Uschi og hans familie.

Mest scorende spiller

Müller regnes som en af de absolut største spillere i tysk fodboldhistorie, og den målfarlige angribere nåede at spille 15 sæsoner for Bayern München fra 1964 til 1979.

Han er den mest scorende spiller i Bundesligaens historie med sine 365 mål. Han nåede i alt at score 523 mål for Bayern i 580 kampe for den sydtyske klub.

Herbert Hainer er da heller ikke det mindste i tvivl om, hvor stort et aftryk Gerd Müller har sat i klubben.

– Uden Gerd Müller ville FC Bayern ikke være den klub, vi alle elsker i dag. Hans navn og erindringen om ham vil leve for evigt, lyder det fra Bayern-præsidenten.

Masser af mål for landsholdet

Foruden alle målene i Bayern blev det til 62 landskampe for det daværende Vesttyskland, hvori han scorede imponerende 68 mål.

Han var Tysklands mest scorende landsholdsspiller nogensinde, indtil Miroslav Klose i 2014 overgik hans 68 mål. Klose brugte dog over dobbelt så mange kampe som Müller på at nå rekorden.

Først publiceret: søndag 15. august 2021
Artiklen er sidst opdateret søndag 15. august 2021 kl. 14:19

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.