Joan Ørting har netop udgivet sin 7. bog om hvordan vi får et bedre erotisk samliv.

Sexguru: Sådan får du et bedre sexliv som senior

61-årige Joan Ørting er aktuel med en håndbog, som skal få os til at sætte ord på vores intime samliv. Det er aldrig for sent at få et godt sexliv, siger hun.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Sexologen, forfatteren og parterapeuten Joan Ørting er aktuel med sin syvende bog om sit favorit-tema: Danskernes sexliv.

Denne gang med bogen “De 5 erotiske sprog” på forlaget Lindhardt og Ringhof, hvor hun vil have os til at sætte ord på vores erotiske liv til hinanden.

Baggrunden for bogen er, at det står lidt sløjt til med danskernes erotik. Et samleje i et parforhold er nu nede på sølle seks minutter på den gode gammeldags “in and out”-facon. Og det finder sted to til fire gange om måneden!

joan ørting sex
I sin nye bog fortæller Joan Ørting bl.a. om PUS-snakken – Parforholds UdviklingsSamtale.

Det vil Joan Ørting gerne ændre på, og det skal især ske ved, at vi bliver bedre til at sætte ord på vores erotiske forhold til vores partner. Så vil resten nemlig formentlig komme af sig selv.

Til dem, der siger, at man “ikke skal tale sådan et emne ihjel”, er Joan Ørting klar i spyttet: Vores samtale om sexlivet med vores partner er slet ikke eksisterende. Derfor er der ikke noget, der kan tales ihjel, når det ikke eksisterer!

Den svære snak

Nu kommer det rigtig svære; I skal i gang med PUS – Parforholds UdviklingsSamtale – snak en gang om ugen, for eksempel fredag aften.

Sæt et æggeur på 45-60 minutter. Når tiden er gået, er PUS slut.

Der er tre faste ting I hver gang skal spørge hinanden om – og JA-hatten skal være på hele tiden. Når den ene har stillet de tre spørgsmål, skifter I roller. Hvis I er færdige før tid, så brug resten af tiden til at snakke om projekter eller ferier I har på tegnebrættet.

De tre spørgsmål, der vil lære dig at sætte ord på dine erotiske behov, jeres sexliv sammen og hvor I kan sætte ind med forbedringer, er, iflg. Joan Ørting:

1. Hvordan har jeg været som kæreste for dig i denne uge?

  • Hvilke initiativer har være gode?
  • Hvordan synes du, at jeg har kommunikeret i denne uge?
  • Er der noget, du har manglet fra mig?

2. Hvordan har jeg været som sexpartner for dig i denne uge?

  • Hvad har du godt kunnet lide, at jeg har gjort?
  • Hvordan synes du, jeg har været til at tage initiativ til sex?
  • Er der noget du mangler fra mig?

3. Har du et ønske til mig, som jeg kan have fokus på i næste uge?

  • Fortæl om du ønske.

En PUS-samtale er vigtig, siger Joan Ørting i bogen “De 5 erotiske sprog”, fordi den viser, at vi ønsker at prioritere hinanden, og prioriterer erotikken og fordi vi ønsker at udvikle os og blive bedre kærester, dele vores følelser og forstå vores partner.

Det kan virke skræmmende at gå så meget i detaljer med sit erotiske liv, hvis det er et område af samlivet, der aldrig eller sjældent har været lys på, men prøv det, siger Joan Ørting, og efter 2-3 uger bliver snakken både nemmere og det vil også begynde at give “afkast” i samlivet.

Først publiceret: tirsdag 24. august 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 13:36

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.