SOSU-hjælpere kan miste retten til at arbejde med ældre, fremgår det De Konservatives udspil ”Omsorg, respekt og selvbestemmelse”.

Udspil: SOSU-hjælpere skal kunne miste retten til at arbejde med ældre

Med nyt ældreudspil fra De Konservative vil partiet styrke de ældres valgfrihed og tryghed og give plejehjem smileyer.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

De Konservative foreslår i et nyt udspil en række privatiseringer og ændringer på ældreområdet. Det skal sikre det frie valg og trygheden for de ældre borgere. Det skriver Avisen Danmark.

I ældreudspillet foreslås en udvidelse af autorisationsloven, således at SOSU-hjælpere kan miste retten til at arbejde med ældre. Udspillet kalder De Konservative ”Omsorg, respekt og selvbestemmelse”.

Samtidig ønsker partiet, at kommunerne fremover skal forpligte sig til, at det næste plejehjem enten skal være et friplejehjem eller et plejehjem i samarbejde med det private.

“Tag en kommune som Horsens. Der er masser af plejehjem, men ikke et eneste friplejehjem, ikke et eneste selvejende tilbud. Det vil sige, at de kommunale plejehjem har monopol, og de går og spejler sig i sig selv, og det, tror jeg, ikke der kommer ret meget ud af”, siger De Konservatives Mette Abildgaard til Avisen Danmark.

Forslagene, der også indeholder en ”smileyordning” for plejehjem, får en blandet modtagelse hos Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten. De to støttepartier til regeringen er begge imod forslaget om øget privatisering af plejehjemmene.

“Det skal være kommunernes frie mulighed at bestemme selv, og der er etableret så mange friplejehjem, så hvis man vil bo på et sådant, kan man højst sandsynligt komme til det i en nabokommune”, siger De Radikales Christina Thorholm til Avisen Danmark.

Hvad mener du?

I ældreudspillet fra De Konservative foreslås en udvidelse af autorisationsloven, således at SOSU-hjælpere kan miste retten til at arbejde med ældre. Er det en god eller dårlig ide?

Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: fredag 1. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 13:32

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.