Er du over 65 år, skal du snart have 3. coronastik

Fra næste uge kan du få et 3. stik, hvis du fik dit 2. stik for mere end 6½ måned siden

Senest opdateret: søndag 14. november 2021

2. fase af revaccinationsprogrammet omfatter primært personer mellem 65 og 84 år, personer i særlig øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19 og sundheds- og ældrepersonale.

De første invitationer bliver sendt ud i uge 42.

Vi har fortsat god kontrol med COVID-19-epidemien i Danmark. Vaccinerne mod COVID-19 beskytter effektivt over for COVID-19, men beskyttelsen falder over tid, og faldet er mest udtalt blandt ældre personer og personer med underliggende sygdomme.

”Vi har vurderet, at personer over 65 år, personale i sundheds- og ældresektoren og personer i særlig øget risiko bør tilbydes revaccination, når det er mere end 6½ måned siden deres sidste vaccination. Timingen i revaccination er afgørende. Vi vil gerne begynde revaccination, før folk bliver alvorligt syge med COVID-19 og samtidig sikre, at revaccination sker på et velunderbygget, vidensbaseret grundlag,” siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Beskytter mod smitte og sygdom

For de ældre over 65 år og personer i særlig øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19 vil revaccination beskytte dem mod smitte og sygdom i en kommende vintersæson, hvor man forventer, at smitten generelt vil stige.

Personale i sundheds- og ældresektoren får tilbud om et ekstra stik for at forebygge, at de bringer smitte videre til sårbare grupper.

Flere revaccinationer vil følge

”Vi vurderer, at den øvrige befolkning fortsat er godt beskyttet mod alvorlig COVID-19 efter deres 2. stik. Vi forventer dog, at den øvrige befolkning skal revaccineres på sigt. Vi følger selvfølgelig området meget tæt og vil løbende vurdere, hvornår der sundhedsfagligt er et behov for at tilbyde revaccination til den resterende befolkning, og om intervallet mellem 2. og 3. stik fortsat skal være 6½ måned, eller om det eventuelt skal være længere,” siger Helene Probst.
Sådan får du invitation til revaccination

Hvis du har fået dit sidste stik for mere end 6½ måned siden, vil du få en invitation til revaccination.

Du vil få din invitation til revaccination i e-Boks.

Er du fritaget for digital post, får tilsendt et fysisk brev.

Når du har modtaget din invitation, kan du bestille tid på vacciner.dk.

Først publiceret: fredag 15. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret søndag 14. november 2021 kl. 10:51