Mange pensionister kan se frem til en stigning i varmeregningen på 1.000 kroner om måneden. Nu kommer regeringen med en hjælpepakke.

Ekstra varmehjælp på vej til pensionister

Regeringen vil afbøde stigende priser for borgerne med ny varmepakke på 100 mio. kr. Faglige Seniorer foreslår en automatisk ny beregning af varmehjælpen.

Senest opdateret: mandag 14. februar 2022

Energipriserne er eksploderet og det kan mærkes på varmeregningen. Prisstigningerne betyder, at husstande, der er opvarmet med naturgas, kan risikere en prisstigning i vinter på over 1.000 kroner om måneden.

Derfor er regeringen klar med en varmepakke, der skal afbøde konsekvenserne for økonomisk vanskeligt stillede borgere. Regeringen lægger op til, at der afsættes 100 mio. kroner til kommunernes øgede udgifter til f.eks. personligt tillæg til pensionister og kontanthjælpsmodtagere, der bliver ramt at prisstigningerne.

Pengene skal fortrinsvis gå til de pensionister, der i forvejen modtager varmehjælp. Men andre pensionister, som har svært ved at få pengene til at slå til på grund af energiprisernes himmelflugt, kan også komme i betragtning.

Det giver ro i maven

I Faglige Seniorer tager direktør Palle Smed imod den ekstra varmehjælp med kyshånd.

Derfor stiger varmeregningen

  1. Gasprisen påvirkes af den internationale handel. Mens efterspørgslen er steget, har leverancerne af gas fra Rusland og Norge blandt andet være lavere forventet.
  2. Prisstigningerne betyder, at husstande med individuelt gasfyr eller fjernvarme fra et selskab med en høj andel af gas kan risikere en månedlig prisstigning i vinterperioden på over 1.000 kr.
  3. Energistyrelsen er i dialog med gasselskaberne om, hvordan de håndterer de stigende gaspriser.

”Vi har igennem længere tid forsøgt at få politikerne til at åbne øjnene for udfordringer, varmeprisernes markante stigning giver for de dårligst stillede pensionister. Derfor er vi rigtigt glade for, at regeringen nu kommer vores ønske i møde med varmepakken. Det vil give rigtigt mange pensionister ro i maven”, siger Palle Smed.

I regeringen glæder klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen sig over, at kunne hjælpe med varmeregningen.

”Vi står i en ekstraordinær situation, hvor især prisen på gas til opvarmning er steget så meget, at det nogle steder kan give en meget stor regning. Det er ikke alle, der har økonomien til sådan en uforudset udgift, og derfor er regeringen klar med en varmepakke, der kan hjælpe med at afbøde slaget fra nogle af prisstigningerne” siger Dan Jørgensen.

Ønsker automatisk regulering

Faglige seniorer foreslår, at kommunerne automatisk foretager en ny beregning af varmehjælpen i indeværende fyringssæson. Automatikken vil målrette hjælpen til den gruppe, der har det største behov for hjælp, og den vil sikre at alle i målgruppen får del i hjælpen.

Det er den enkelte kommune, der selv skal søge puljen med de 100 mio. kroner og vurdere, om der skal udbetales ekstra varmehjælp. Men du skal også selv holde øje med udviklingen i den kommende tid og eventuelt rette henvendelse til din kommune, hvis du mener, at du er berettiget til ekstra hjælp.

Først publiceret: mandag 15. november 2021
Artiklen er sidst opdateret mandag 14. februar 2022 kl. 15:48

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.