Black Friday går Danmark shop-amok. Og der er mange penge at spare - men du skal huske at se dig for.

Her sparer du mest på Black Friday

På fredag 26. november er det Black Friday, og mange handler stort ind - også at julegaver. Læs her hvilke produkter du kan spare mest på.

Senest opdateret: mandag 22. november 2021

Sko og opvaskemaskiner er nogle af de varer, hvor du kan finde de største besparelser på tilbudsdagen black friday. Men pas på fælderne, advarer eksperter.

Du kan klikke og klikke dig rundt for at finde de bedste tilbud på internettet på Black Friday, men vil du være på forkant, kan du her danne dig et overblik over, hvor der typisk er de største besparelser at hente.

Er det elektronik, tøj og sko eller hårde hvidevarer, du leder efter, finder du sandsynligvis de bedste tilbud.

Det fortæller Katrine Barslev, der er forbrugeranalytiker hos prissammenligningssiden Pricerunner.

Mest at spare på sko

Den største besparelse finder vi på sko. Det er muligt at gøre et rigtigt kup, uanset om det gælder sneakers, sportssko, sandaler eller vinterstøvler til sne og sjap.

De største rabatter og mest populære varer

Største rabatter under Black Friday:

* Sko (26 procent).

* Playstation 4-spil (26 procent).

* Sportstøj (26 procent).

* Opvaskemaskine (24 procent).

* Børnesko (24 procent).

Pricerunners forventning til de mest populære varegrupper under årets black friday:

* Legetøj.

* Elektronik.

* Lamper.

* Køkkenudstyr.

* Kropsbåren teknologi.

Kilde: Pricerunner

“Elektronik er lidt en joker i år. Det er historisk set noget, mange handler, fordi det er dyre ting, hvor mange slår til på rabatterne. Men der er den her globale forsyningskrise, og det kan godt gøre, at nogle butikker har problemer med at få de varer, de har bestilt. Og priserne begynder at stige på produkterne,” siger hun.

Også på legetøj er der penge at hente. Legetøj er det, der bliver købt allermest af på black friday i Danmark, fortæller Katrine Barslev.

“Legetøjssalget stiger helt vildt gennem november og december. Det blev fordoblet online sidste år. Mange vælger at handle julegaver under Black Friday, og det er tit til de små i familien,” siger hun.

Vær forsigtig

Du bør dog være forsigtig, når du klikker dig rundt på internettet efter de bedste tilbud.

Mange priser er pustet kunstigt op inden black friday, så rabatten på for eksempel 40 procent slet ikke er en rabat.

“Fald ikke bare for tilbuddene. Mange er falske. De har i virkeligheden sat priserne kontinuerligt op i løbet af efteråret, og så dropper de dem igen lige op til black friday.”

“Du kan gå ind på Pricerunner under prisstatistik og se, hvordan priserne har fluktueret i de seneste måneder. En fjerdedel af alle produkter, som var sat ned sidste år, var blevet sat op i løbet af efteråret,” siger Katrine Barslev.

En anden fælde, du som forbruger risikerer at falde i, består af en lang række falske hjemmesider, der foregiver at ville sælge dig et produkt, men blot forsøger at snyde pengene ud af dig.

Tjek domænenavnet

Her bør du først og fremmest holde øje med domænenavnet, fortæller Sabine Aae. Hun er seniorjurist og ansvarlig for fraud management hos e-mærket.

“Rigtig mange svindelshops er rettet mod det danske marked. Danskerne er dem, der falder allermest i fælden i EU. Og det er svindlerne udmærket klar over. Så tjek domænenavnet.”

“Det er svært at få et .dk-domæne, så mange svindelshops ender på .com eller noget andet. Og så sniger svindlerne i stedet “danmark” eller “denmark” ind før punktum. For eksempel er northfacedanmark.com en svindelshop,” siger hun.

Noget er formentlig galt, hvis du kan spotte små fejl i teksten på siden.

Det kan dog være nemt at overse, forklarer Sabine Aae.

“Det kan være fjollede ordsammensætninger. For eksempel så jeg et eksempel, hvor der i menuen stod: “Bestil sporing”. Det ville der aldrig stå på en rigtig webshop. Sproget er ofte mystisk, fordi det er maskinoversat,” siger hun.

Black Friday finder i år sted fredag 26. november.

 

Først publiceret: mandag 22. november 2021
Artiklen er sidst opdateret mandag 22. november 2021 kl. 09:20

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.