Ingen jul uden at have set Hugh Grant som britisk premiereminister, der vrikker med numsen til The Pointer Sisters dejlige sang “Jump For My Love”. Foto: DR

TOP 10: Her er julens bedste film

De danske TV-stationer har sat alle de klassiske julefilm på programmet i juledagene, men også rigtig mange nye og gamle film, hvor underholdnings-niveauet er helt i top.

Senest opdateret: torsdag 6. januar 2022

I de næste fire juledage fra Lillejuleaftensdag til 2. Juledag svømmer de danske TV-stationer over med film, film, film. De bedste, de nye og de traditionelle.

Faglig Senior har lavet et dyk ned i de ja næsten hundredvis af film, der bliver sendt i juledagene og fundet de 5 film, som for mange er et “must” i juledagene.

Desuden er der 5  supergode film, som er værd at bruge et par timer på, når du ikke kan proppe så meget som en frikadelle ned mere, eller du bare synes, at nu larmer de børnebørn altså FOR meget.

God fornøjelse!

Top 5 af MUST-SEE julefilm

Foto: DR

Love Actually, DR1, Torsdag 23. december kl. 21.25

Ingen jul uden at have set Hugh Grant som britisk premiereminister vrikke med numsen til The Pointer Sisters dejlige sang “Jump For My Love”. Ikke underligt, at den her film har været Englands mest populære julefilm siden den udkom i 2003.

Foto: DR

Det er herligt at leve, DR2, Fredag 24. december kl. 17.45. 

Det er en gammel traver det her, men mange har et næsten personligt forhold til den sort/hvide film, “Det er herligt at leve” fra 1946. James Stewart spiller hjerteknusende rollen som George Baley, der har den sødeste hustru og de dejligste børn, men som er på fallittens rand, og som derfor ikke længere synes, at livet er værd at leve. Men så er det hans farverige skytsengel viser ham, hvordan alles liv vil forme sig uden ham. Husk Kleenex!

En kort, en lang, DR1, Fredag 24. december kl.02.00 (nat)

Helle Joof lavede et scoop i 2001 med den romantiske komedie om Jakob og Jørgen, der er kærester og skal giftes. Men så er det Jakob til en fest bliver lidt for fuld og kommer til at gøre sin svigerinde gravid! Morsom, stof til eftertanke og sindssygt godt spillet af Mads Mikkelsen og Troels Lyby.

Foto: DR

Sound of Music, DR1, Lørdag 25. december kl. 14.24

Hele min barndom har jeg siddet og set “The Sound of Music” hver eneste jul med min mor. Det er ikke meget jul med i filmen, men farverne, sangene og den virkelig gode historie om den unge nonne-aspirant, Maria, der bliver barnepige for Kaptajn Trapps syv børn, er bare indbegrebet af jul for mig.

Foto: TV3

Die Hard, TV3, Lørdag 25. december kl. 20.00

Forleden var der en film-anmelder, der sagde “ingen jul uden Hans Gruber falder fra Nakatomi Tower”, og det er jo så rigtigt! Die Hard er flere gange blevet valgt som verdens bedste julefilm, og den udspiller sig julenat i Los Angeles i et højhus, som er indtaget af terrorister. Filmen er spækket med den bedste julemusik, nu klassiske one-liner (Yippee-ki-yay, Motherfucker, f.eks.) og så er det en af de film, hvor skurken – her i form af den nyligt afdøde Alan Rickman som den tyske skurk, Hans Gruber – næsten stjæler billedet fra helten, Bruce Willis i sit livs rolle som politimanden John McClane.

5 top-gode film i juledagene

Foto: DR

Bruce den almægtige, DR1, Torsdag 23. december kl. 14.50

Jim Carrey i storform sammen med Morgan Freeman som Gud. Da Tv-journalisten Bruce Nolan en dag forbandet Gud, får han pludselig Guds job og nu skal han bevise, at han kan gøre det lige så godt. Super film!

Foto: TV2

The Secret Man, TV2, Fredag 24. december kl. 01.30(nat)

Måske du kan huske “Alle præsidentens mænd” om Watergate og Nixon fra 1976 med Redford og Hoffman i hovedrollerne. Dette er filmen set “fra den anden side”. Det er nemlig Deep Throats historie, der fortælles her med Liam Neeson i hovedrollen som Mark Felt. Vicedirektøren i FBI, Mark Felt, stod nemlig frem i 2005 som 91-årig og afslørede, at han havde været The Washington Posts hemmelige kilde.

Foto: DR

Bohemian Rhapsody, DR1, Lørdag 25. december kl. 21.00

Rami Malek fik en meget fortjent oscar statuette for sin rolle som sangeren Freddie Mercury. Vi møder den unge immigrant i 1970’erne som den unge immigrant i London, der med årene sætter bandet Queen på alles læber og på alle hitlister.

Foto: DR

The Favourite, DR2, Søndag 26. december kl. 20.00

Jeg nåede ikke at se “The Favourite” i biografen i 2019, men så forfilm til den flere gange og læste, at den skulle være sjov, syret og virkelig underholdende. Og når dronning Anne i filmen spilles af Olivia Colman, så er jeg en sikker seer. Olivia Colman er nemlig hende, der har spillet dronning Elizabeth i de seneste to sæsoner af The Crown.

Foto: TV2

The Rock, TV2, Søndag 26. december kl. 22.45

Sean Connery i en af sine glansroller som livstidsfangen John Patrick Mason, der bliver hentet ud fra en glemt celle for at uskadeliggøre terrorister pi det berygtede Alcatraz-fængsel. God, gedigen og underholdende actionfilm med Sean Connery, som vi mistede i oktober sidste år, 90 år gammel.

 

Først publiceret: onsdag 22. december 2021
Artiklen er sidst opdateret torsdag 6. januar 2022 kl. 14:15

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.