Sov godt i mørke. Mørklægningsgardinet kan sættes op på få minutter uden at bruge værktøj.

Husk sommertid på søndag og deltag i konkurrencen om effektiv mørklægning

Sommertid er lige om hjørnet, og derfor kan du deltage i en konkurrence om effektive mørklægningsgardiner og lækre sovemasker fra danske HowToSleepBetter.

Senest opdateret: mandag 13. juni 2022

På søndag stiller vi uret til sommertid, og kan se frem til at gå de lyse aftener i møde. Allerede på søndag vil vi kunne mærke en betydelig ændring, for søndag aften går solen først ned klokken 20:19. Til gengæld betyder sommertiden, at vi holder lidt længere på de mørke morgener, hvilket kan være en fordel, hvis du er generet af det tidlige morgenlys. Men vi skal ikke mere end 14 dage frem, før at solen igen står op før klokken 6 om morgenen.

Kender du baggrunden for sommer og vintertid? Hvis ikke, så læs med her:

Hvorfor har vi svært ved at sove, når det er lyst?

I mørke producerer kroppen søvnhormonet melatonin, som gør dig søvnig. Melatoninniveauet er mest følsomt overfor lys i den blå del af lysspektret, jo mere blåt lys du udsættes for, jo mindre melatonin producerer du og jo mindre søvnig vil du føle dig. Dagslys indeholder meget blåt lys, og holder dig derfor vågen.

Når du står op om morgenen, er det derimod vigtigt med lys for at stoppe produktionen af melatonin, så du kan føle dig frisk i hovedet. Måske har du hørt det allerede, men faktisk er en af kilderne til blåt lys de fladskærme vi omgiver os med f.eks. din telefon, tablet og fjernsyn. Derfor anbefaler forskerne også, at du undgår lys fra skærme inden du skal sove.

Vind effektiv mørklægning

I sommerhalvåret kan være svært at holde lyset ud af soveværelset, fordi rullegardiner og traditionelle gardiner ofte efterlader sprækker, hvor lyset strømmer ind.

Derfor udlodder Faglige Seniorer og HowToSleepBetter.dk 2 x 1 stk. mobilt Instant Night mørklægningsgardin til en værdi af minimum 639 kroner samt 2 x 1 stk. ultra bløde og lækre sovemasker til en værdi  249 kroner stykket.

Vi trækker lod den 31. marts.

De to vindere til 1 styk mobilt Instant Night mørklægningsgardin er Margit Theede, Haderslev og Berit Petersen, Kongens Lyngby. 

De to vindere til 1 styk ultra bløde og lækre sovemasker er Lars Baars, Middelfart og Pancy Trommer, Nexø.

Om Instant Night

Parret bag HowToSleepBetter har designet og udviklet et mørklægningsgardin der giver dig mulighed for effektiv mørklægning, uanset hvor du befinder dig.

  • Sæt det op på få minutter uden at bruge værktøj.
  • Sæt det helt tæt på dit vindue og undgå solstriber i siden og i toppen.
  • Tag det med på weekendturen og sov godt, selv når du sover ude.

Instant Night fås i 4 størrelser som passer fra almindelige bondehusvinduer til store dobbeltdøre. Se mere her 

Få rabat

Som medlem af Faglige Seniorer kan du lige nu spare 25% på sovemasken fra HowToSleepBetter ved at benytte koden ”fagligsenior” senest den 10. april 2022.

 

 

Først publiceret: tirsdag 15. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:14

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.