Omsorgen for den ældre og relationen mellem den ældre og medarbejderen er i fokus i ny ældrelov.

Hverdagseksperter skal rådgive minister om fremtidens ældrepleje

Ældreminister har udpeget panel og ekspertgrupper, der skal rådgive regeringen og komme med vurderinger af konkrete forslag fra hverdagen til en ny ældrelov. Faglige Seniorer deltager i arbejdet.

Senest opdateret: torsdag 22. september 2022

Hvordan skal en kommende ældrelov se ud?

Det får de ældre selv, deres organisationer og en række eksperter mulighed for at få indflydelse på.

Medlemmerne af et rådgivende panel og tre ekspertgrupper, der skal rådgive regeringen i arbejdet med en ny ældrelov, er netop udpeget.

Det rådgivende panel og ekspertgrupperne skal rådgive regeringen og komme med vurderinger af konkrete forslag fra hverdagen til en ny ældrelov. Faglige Seniorers direktør Palle Smed har plads i det rådgivende panel.

Stærkt hold med ildsjæle

De tre ekspertgrupper skal arbejde mere i dybden med konkrete problemstillinger og dilemmaer inden for en række temaer, herunder de gennemgående udfordringer, der knytter sig til kvalitet, styring og regelforenkling.

Panelet består af medarbejdere, plejehjemsledere, ældre og pårørende og repræsentanter fra centrale organisationer. De tre ekspertgrupper består blandt andre af forskere, centrale interessenter og kommunale ældrechefer.

“Det er et stærkt hold med dedikerede ildsjæle, som kan give mange væsentlige perspektiver på fremtidens ældrepleje og udfordre den måde tingene gøres på. Vi skal ikke detailstyre fra Christiansborg. De gode løsninger skal vokse frem fra hverdagen og komme fra dem, der kender udfordringerne på plejehjemmene og i hjemmeplejen. Jeg ser frem til samarbejdet om at skabe en ældrepleje med mere tid til omsorg og mindre bureaukrati, så vores ældre får den varme og værdige alderdom, de fortjener,” siger social- og ældreminister Astrid Krag.

Med en ny ældrelov ønsker regeringen at gøre op med det omfattende bureaukrati, papirarbejde og kontrol og sikre tid til den vigtigste: Omsorgen for den ældre og relationen mellem den ældre og medarbejderne, oplyser ministeren.

Se oversigt over rådgivende panel og de tre ekspertgrupper her.

Først publiceret: onsdag 30. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret torsdag 22. september 2022 kl. 10:57

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.