Henrik Dam Kristensen genopstiller ikke til Folketinget ved næste valg. Foto: Steen Brogaard

Formand for Folketinget stopper ved næste valg

65-årige Henrik Dam Kristensen (S) genopstiller ikke til næste valg. Han har siddet som Folketingets formand siden valget i 2019.

Senest opdateret: mandag 13. juni 2022

Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), genopstiller ikke ved det næste folketingsvalg.

Det oplyste han mandag aften til sin valgkreds i Horsens ifølge Vejle Amts Folkeblad.

“Min beslutning er modnet gennem de seneste måneder. Politik har været en stor del af mit liv, og jeg har i lange perioder pendlet mellem Jylland og København hver uge. Efter det næste folketingsvalg vil jeg bruge mere tid på familien og mine andre interesser,” siger Henrik Dam Kristensen ifølge TV Syd i en pressemeddelelse.

Har været minister flere gange

Henrik Dam Kristensen er 65 år og har i sin politiske karriere tidligere været både landbrugsminister, fødevareminister og socialminister. Det var, mens Poul Nyrup Rasmussen var statsminister.

Henrik Dam Kristensen har været formand for Folketinget siden 2019, hvor det seneste valg fandt sted.

Han siger, at han ønsker at give sin kreds god til tid til at finde en ny kandidat. Derfor mener han, at det er det rette tidspunkt at meddele det, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Som formand har Henrik Dam Kristensen været Folketingets ansigt udadtil. Det betyder, at han har skullet tage imod de mange gæster fra indland såvel som udland, når de har været på besøg i det danske parlament.

Derudover sørger han også for, at lovgivningsarbejdet foregår efter retningslinjerne, der er beskrevet i grundloven og Folketingets såkaldte forretningsorden.

Landpostbud fra Vorbasse

Henrik Dam Kristensen arbejdede som landpostbud i Vorbasse fra 1978 til 1986.

Han blev første gang valgt til Folketinget for Socialdemokratiet i 1990. I 2004-2006 med en afstikker som medlem af Europparlamentet.

 

Først publiceret: mandag 25. april 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:11

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.