Ny aftale om overenskomstdækning af pensionerede giver ret til arbejdsmarkedspension.

Godt nyt for pensionerede tjenestemænd, som gerne vil arbejde

Hvis du er pensioneret tjenestemand, vil du fremover få alle de samme rettigheder som andre på jobbet, hvis du får et job i Staten eller Folkekirken.

Senest opdateret: tirsdag 17. maj 2022

”Hidtil har det været sådan, at hvis man gik på pension og fik et job indenfor Staten eller Folkekirken, så fik man ikke betalt ind på en arbejdsmarkedspension. Man havde derfor ringere vilkår end andre ansatte,” forklarer Johnny Madsen, som er formand for Postpensionisternes Landsforening og er ekspert i vilkårene for tjenestemænd.
”Fremover skal man have præcis de samme overenskomstvilkår som andre i det samme job. Det betyder også, at du skal have arbejdsmarkedspension.”

Fagforeningen har rejst kravet

”Det her er en god og vigtig ting, som nu er blevet aftalt. Fagforeningerne har rejst kravet flere gange, så vi er glade for den nye aftale,” siger Johnny Madsen fra Postpensionisternes Landsforening.

Det er Offentligt Ansattes Organisationer (OAO), Centralorganisationen af 2010 (CO10), Lærernes Centralorganisation og Akademikerne, der har indgået den nye aftale med Medarbejder- og Kompetencestyrelsen under Skatteministeriet den 11. maj. Aftalen betyder, at pensionerede tjenestemænd, tjenestemandslignende ansatte, samt personer, der får understøttelse eller egenpension fra en pensionsordning, som det offentlige har ydet tilskud til, kan arbejde og få samme løn og pensionsindbetalinger som alle andre.

Målet med den nye aftale er at gøre det mere attraktivt for pensionerede tjenestemænd at arbejde, hvis de ønsker det.

Aftalen gælder fra 1. juni 2022.

Du kan se den nye aftale i cirkulæret her

Først publiceret: tirsdag 17. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 17. maj 2022 kl. 18:43