Lige nu anbefaler Københavns Lufthavn, at man ankommer to timer inden afrejse, hvis man skal rejse inden for EU. Anbefalingen er tre til fire timer for rejser uden for EU.

5 gode råd til at komme hurtigt gennem lufthavnen

De ekstraordinært lange køer i sikkerhedskontrollen skaber bekymringer hos de rejsende. Her er fem gode råd til at komme hurtigt gennem lufthavnen.

Senest opdateret: tirsdag 31. maj 2022

Listen over lufthavne, der melder om kaotiske køer i sikkerhedskontrollen på grund af mangel på personale, vokser frem mod sommerferien.

Herunder kan du læse, hvad du kan gøre for at få en så behagelig rejse som muligt.

1. Hold dig opdateret og følg informationen fra både flyselskaber, rejseselskaber og de lufthavne, du skal flyve fra, i perioden op til din rejse. Som minimum på afrejsedagen.

2. Hav de nødvendige rejsedokumenter klar, da der fortsat kan stilles krav om fx coronapas og indrejseregistrering i en lang række lande, specielt uden for EU.

3. Overvej, om det er muligt kun at medbringe håndbagage, så du undgår ventetid i check-in. Gør væsker og elektronik klar til at blive taget særskilt ud i sikkerhedskontrollen – eller overvej, hvis du har indtjekket bagage, om netop væsker og elektronik kan pakkes i den store kuffert?

4. Check ind online. Ofte åbner flyselskaber for indtjekning allerede et par dage før afgangen.

5. Påregn ekstra tid til at gå fra check-in til boarding i gaten, både hvis der er ekstra mange passagerer på travle rejsedage, hvis du medbringer specialbagage, eller hvis du har brug for særlig assistance.

Kilde: Topdanmark 

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: tirsdag 31. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 31. maj 2022 kl. 14:56

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.