Skøn sommeraften med fisk: Grillet ørred

Nyd sommeraftenen med gode venner og server hel grillet ørred med krydderurter og citron. Få opskriften og se hvordan du gør.

Senest opdateret: mandag 6. juni 2022

Kokken Henrik Jyrk giver dig tips og tricks til, hvordan du griller en lækker ørred helt perfekt.

Der er intet som en sommeraften med frisk fisk på grillen. Det giver en helt anden smag end den sædvanlige ovnstegte version, og så er det nemt og lækkert. Hvis du ikke kan få fat i en frisk ørred, kan du også bruge forel eller laks, som begge stammer fra samme familie.

I denne opskrift griller Henrik Jyrk også citronerne, fordi smagen bliver karamelliseret og røget – begge dele komplementerer den grillede ørred.

Selve fisken skal fyldes med citronskiver og frisk timian og grilles ved indirekte varme. Mens fisken bliver grillet, kan du blande en kartoffelsalat eller tilberede dine grøntsager.

Så imponér dine middagsgæster med et glas kold hvidvin, og servér den perfekt grillede ørred med din yndlingsgarniture. 

Klik på linket HER, hvis du vil se videoopskriften på retten.

Din livret

Faglige Seniorer og Food TV samarbejder om at præsentere god mad og dejlige livretter, der er nemme at lave.

Find flere opskrifter på livretter her.

Først publiceret: mandag 6. juni 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 6. juni 2022 kl. 20:42