Vind bog af Eske Willerslev: Det er et fucking eventyr!

Eske Willerslevs beretning om sin jagt på menneskets forhistorie via knogler og DNA – og sideløbende på, hvem han selv er.

Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022

I ”Det er et fucking eventyr!” fortæller Eske Willerslev i 22 hæsblæsende kapitler om sin rejse fra utilpasset skoledreng til pelsjæger i Sibirien til den prisbelønnede eliteforsker, han er i dag.

Vi er med, når han henter prøver i Sankt Petersborg og finder den tidligere museumsdirektørs kranie i en montre; når han søger efter ukendte fortidsmennesker i en mexicansk klippehule, der siden bliver raseret af militærpolitiet; når han parterer resterne af en kannibal og bliver ramt af en forbandelse. Og vi er med, da han endelig finder ud af, hvor indianerne stammer fra, og at han selv – og alle andre europæere – er i slægt med dem via et uddødt folk.

Undervejs vælter tidligere tiders etablerede videnskabelige fortællinger som dominobrikker, hvilket gør hans modstandere så rasende, at han på et tidspunkt må gå med skudsikker vest. Også vores selvopfattelse som danskere får et skud for boven, da Eske opdager, at vores historie slet ikke går tilbage til stenalderen, som vi har lært i skolen – men at vores virkelige forfædre var hyrder på den pontiske steppe, og at vikingerne i øvrigt var et mix af folk fra nær og fjern.

”Det er et fucking eventyr!” handler om at have eventyret som drivkraft og om at opsøge ukendt land – men også om at fejle, overvinde modstand og konstant flytte grænserne for, hvad man kan, tør og ved.

Om forfatteren

Eske Willerslev er DNA-forsker og internationalt anerkendt professor. Til daglig leder han Grundforskningscenter for GeoGenetik ved Københavns Universitet under Statens Naturhistoriske Museum.

Vind bogen

Bogen er udkommet på Gyldendal 22. juni 2022. Vejledende pris er 300 kroner.

Gyldendal og Faglige Seniorer udlodder sammen 2 eksemplarer af bogen.  Vinderne bliver udtrukket 25. juli 2022.

God fornøjelse.

Vindere er Jørgen Baungaard Hansen, Ribe og Marianne Øland, Hillerød.

Først publiceret: mandag 27. juni 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 14:07