Vind bogen: Faxe – Den ramte jeg sgu lige i røven …

EM-helten fra 92’ fortæller for første gang historien om sin karriere. Bogen er fyldt med anekdoter fra Brøndby, Arsenal og landsholdet, og John 'Faxe' Jensen fortæller rundhåndet om både sejre og nederlag.

Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022

John ‘Faxe’ Jensen bragede ind i dansk fodboldhistorie med et kraftfuldt højrebensskud til 1-0 mod Tyskland i EM-finalen i 1992.  Men hans karriere bød på meget, meget mere end det.

Bogen ”Faxe – Den ramte jeg sgu lige i røven …” er fortællingen om mere end 30 år i professionel fodbold: Ni danske mesterskaber med Brøndby IF og et overraskende mesterskab med Herfølge IF, Årets Spiller i Danmark i 1987, Årets Pokalfighter i 1998 og Årets Træner i 2000. Dertil kom hårde lærepenge i Bundesligaen for Hamburger SV, kultspiller, FA Cup- og Europa Cup-vinder i Arsenal, trænerduo med Michael Laudrup, ansvarlig for Vikarlandsholdet i 2018 – og selvfølgelig landsholdsspiller i 10 år for Danmark.

Bogen er ren fodboldnostalgi og tager læseren med tilbage til en tid, hvor selv de professionelle spillere kunne drikke en øl efter kampen, hvor der var mere plads til sjov og spas end i dag – og hvor spillerne rejste sig og kæmpede videre efter en hård tackling.

Om forfatteren

John ‘Faxe’ Jensen har vundet ni danske mesterskaber, to pokaltitler med Brøndby IF og et mesterskab med Herfølge IF. Han blev Årets Spiller i Danmark i 1987, Årets Pokalfighter i 1998 og Årets Træner i 2000. Derudover har han spillet i Hamburger SV og Arsenal, dannet trænerduo med Michael Laudrup – og været en del af det danske fodboldlandshold i 10 år.

Vind bogen

Bogen er udkommet på forlaget Lindhardt og Ringhof 23. juni 2022. Vejledende pris er 300 kroner.

Lindhardt og Ringhof udlodder sammen med Faglige Seniorer 1 eksemplar af bogen.

Du kan deltage i konkurrencen på Faglige Seniorers Facebook-side eller ved at udfylde kuponen herunder.

Vinderen bliver udtrukket tirsdag 2. august.

God fornøjelse.

Vinder er Jan Nielsen, Aalborg.

Først publiceret: mandag 27. juni 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 14:06