Hvert år bliver danskere syge af at spise svampe, som ikke er egnede til menneskeføde, oplyser Giftlinjen.

Det skal du vide som svampesamler

Hvert år bliver svampejægere alvorligt syge, fordi de forveksler giftige svampe med spisesvampe. Her får du gode råd til at undgå de farlige svampe.

Senest opdateret: onsdag 14. september 2022

Godt med regn og lune temperaturer får snart svampene til at pible frem i skovbunden, og det får svampejægere til at fare i skoven med kniv, kurv og børste for at sanke de små lækkerbiskner.

Men inden man sætter tænderne i dét, der for det utrænede øje ligner en champignon, er det vigtigt, at man tjekker svampen grundigt.

5 råd om svampe

  • Spis kun svampe, du kender 100%.
  • Spis kun anerkendte spisesvampe.
  • Brug kun friske svampe i madlavning og nedkøl eventuelle madrester straks.
  • Begynd altid med en lille portion af en ny spisesvamp – så kan eventuel overfølsomhed vise sig i mindre smertende omfang.
  • Spis ikke svampe rå, da mange svampe så kan give ubehag.

Læs mere om spisesvampe og deres giftige dobbeltgængere HER.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Først publiceret: fredag 9. september 2022
Artiklen er sidst opdateret onsdag 14. september 2022 kl. 13:00

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og