Netværksgrupper, mestringskurser og juridisk hjælp. Foreningsdanmark har mange gode tilbud til mennesker med sygdom inde på livet. Foto: sundhed.dk

Ny platform giver patienter og pårørende bedre hjælp

Ny platform på sundhed.dk giver ét samlet overblik over de patient- og pårørendeforeninger, der er i Danmark.

Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022

Der findes omkring 200 foreninger i Danmark, som arbejder for at hjælpe mennesker med kronisk og langvarig sygdom og deres pårørende.

Ud over politisk arbejde og forskning, har mange foreninger også tilbud, som er målrettet den enkelte borger – for eksempel individuel rådgivning, juridisk bistand, foredrag og kursusweekender.

Fuld overblik

I et samarbejde mellem Danske Patienter, sundhed.dk og Sundhedsministeriet bliver de forskellige tilbud nu samlet i et overblik på sundhed.dk.

Det skal gøre det lettere for borgere at finde frem til den rette hjælp i en hverdag, hvor medicin og hospitalsbesøg ofte tærer på overskuddet.

Hvad er sundhed.dk?

Hver måned er der 4,5 millioner danskere, der besøger sundhed.dk, hvor de kan få overblik over deres sundhedsdata. Derfor er det et oplagt sted at placere den nye platform, som også er med til at give danskerne et overblik.

Sundhed.dk er din digitale indgang til sundhedsvæsenet. En portal, der giver dig overblik over din sundhed og sygdom, og som er ejet af staten, kommunerne og regionerne.

Kilde: sundhed.dk

Først publiceret: tirsdag 20. september 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 09:51

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.