Denen mand er efterlyst for at bedrage ældre borgere.

Efterlyst af politiet: Denne mand bedrager ældre

Gerningsmand efterlyst: Bedrager ældre ved at kontakte dem telefonisk og udgive sig for at være fra banken.

Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022

Politier efterlyser gerningsmand til flere forhold, hvor han har udgivet sig for at være bankmand og har kontaktet ældre over telefonen. Her har han efterfølgende  franarret borgeren betalingskort og kode. Gerningsmanden har trukket store beløb fra betalinskortene.

I august og september har en gerningsmand begået adskillige bedrageriforhold i Slagelse, Næstved, Haslev, Rønnede, Vordingborg, Nykøbing Falster og Sakskøbing, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Da det endnu ikke er lykkedes politiet at identificere gerningsmanden, beder politiet nu offentligheden om hjælp til at finde ham og dermed få sat en stopper for det grove bedrageri.

“Vi ser med stor alvor på disse sager, blandt andet fordi ofrene ofte er sårbare borgere. I den sammenhæng er det afgørende, at man uanset alder kan føle sig tryg i eget hjem, siger vicepolitiinspektør Lars Steffensen.

Sådan fupper han

Gerningsmandens fremgangsmåde er at kontakte ældre borgere telefonisk og udgiver sig for at være fra banken. Gerningsmanden advarer borgerne om at nogen er i færd med at trække penge fra deres konto, og at en person fra banken derfor vil komme forbi borgeren og hente deres kort, så banken kan standse overførslen.

Efterfølgende er en gerningsmand mødt op på borgerens adresse, hvor han har franarret borgeren betalingskort og kode. Gerningsmanden trækker herefter store beløb fra betalinskortene.

Signalemet

Gerningsmanden beskrives som: Mand, 25-35 år, ca. 180 – 185 cm høj, almindelig af bygning, sort kort hår, mørkt fuldskæg, tatovering på venstre hånd. Han har ved flere lejligheder været iført lyse bukser og hvid skjorte.

Ring 1-1-4

Hvis du kan hjælpe med at identificere gerningsmanden, eller hvis du har andre oplysninger i sagen, kan du kontakte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på tlf. 1-1-4.

Hjælp med efterlysningen

Du kan hjælpe med efterlysnungen ved at dele artiklen på Faglige Seniorers Facebook-side.

 

Først publiceret: torsdag 22. september 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 09:55

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.