Når Norlys sender sms’er til deres kunder, kommer beskederne fra nummeret 20 21 61 61.

Vi lukker for din strøm i morgen: Energiselskab advarer om falske sms’er

En ukendt afsender udgiver sig i øjeblikket for at være Norlys. Energiselskabet advarer kunderne mod at klikke på links i sms'er.

Senest opdateret: mandag 23. januar 2023

Energikunder modtager i øjeblikket sms’er fra nogen, der udgiver sig for at være kundernes energiselskab. Men sms’erne er falske, og Norlys opfordrer kunderne til at slette dem.

I sms’erne står, der “Din strøm bliver lukket i morgen. Der er en ubetalt regning fra september.” Hvorefter kunderne opfordres til at betale via et link i sms’en.

“Hvis vores kunder har en ubetalt energiregning, sender vi rent faktisk sms’er ud til dem som en venlig påmindelse. Derfor er disse phishing-sms’er meget virkelighedstro. Vi kunne dog aldrig finde på at meddele en lukning af strømmen alene via en sms med en dags varsel, som det er tilfældet i disse sms’er,” siger Mads Brøgger, der er direktør i Norlys’ energiforretning.

Pas på phishingforsøg

Han advarer samtidig kunderne mod at klikke på links fra ukendte afsendere. Når Norlys sender sms’er til deres kunder, kommer beskederne fra nummeret 20 21 61 61.

“Vi oplever desværre af og til phishingforsøg. Vi står lige nu midt i en energikrise, hvor mange er ekstra opmærksomme på deres energiregning og på at få betalt til tiden. Det er der nogle personer, der forsøger at udnytte, og derfor vil vi gerne advare vores kunder mod at hoppe på svindelnummeret,” siger Mads Brøgger.

Er man i tvivl om, om man har en ubetalt regning hos Norlys, kan man altid tjekke det på mit.norlys.dk.

Kilde: Norlys

Hjælp med at advare andre

Du kan hjælp med at advare andre – del denne artikel på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: onsdag 26. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 23. januar 2023 kl. 11:29

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.