Reflekser kan redde hundeliv. Foto: Agria Dyreforsikring.

Pas på din hund i mørket: Husk reflekser

Det behøver ikke være mere end halvmørkt, før en hund er helt usynlig for bilisterne. Så gode reflekser kan være afgørende for din hunds liv.

Senest opdateret: onsdag 2. november 2022

1. Sørg for at bruge både en lygte og reflekser på din hund. Refleksen ses tydeligt, når den bliver ramt af lys, mens lygten ses, når det er helt mørkt.

2. Der findes mange LED-halsbånd til hunde, som kan blinke eller lyse. De ses godt i mørket, og de er lette at lade op derhjemme.

3. Hvis din hund går løs uden snor, er det lettere at se, hvor hunden er, hvis den har en lygte eller et blinkende halsbånd på. Hold dog altid hunden i snor, hvis I går nær trafikerede veje – særligt i mørke.

4. Hunde med stor pels er mere synlige, hvis de går med refleksvest, end hvis de går med reflekshalsbånd, da pelsen kan dække for halsbåndet.

5. Bruger du refleksvest på din hund? Husk at tænke på, at refleksen kun ses fra siden og altså ikke forfra eller bagfra.

6. Katte kan også med fordel bære reflekshalsbånd. Et reflekshalsbånd på en udekat kan redde liv. Husk at vælge et, der går op, hvis katten sidder fast.

7. Sørg for, at du også selv bærer reflekser. Med refleksbånd rundt om håndleddene og traditionelle hængende reflekser bliver du også lettere at se i mørket. Du ses bedst, hvis du kombinerer refleksvest, hængende reflekser og en lygte.

Kilde: agria.dk

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: onsdag 2. november 2022
Artiklen er sidst opdateret onsdag 2. november 2022 kl. 13:56

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.