Vind bogen om Estée Lauder: En drøm om skønhed

Ny bog i serien om historiens glemte kvinder: Estée Lauder – fra salg fra et klapbord til eget kosmetikimperium.

Senest opdateret: mandag 23. januar 2023

En drøm om skønhed fortæller den eventyrlige historie om Estée Lauder, som i 1930’ernes New York med sikker sans, stor elegance og en ihærdig indsats fulgte sin passion – at hjælpe andre til at føle sig smukke. 

New York, 1928. Unge Esty får lov til at hjælpe med at blande salver i sin onkels værksted i baghaven. Hun eksperimenterer med dufte og olier og skaber sin egen creme, som hun sælger på et klapbord på stranden i Long Island. Det bliver hendes første succes.

Fra da af kalder Esty sig Estée, flytter fra Queens til Manhattan og får endelig fat i en af de eftertragtede stande i det fornemme stormagasin Saks.

Med originale ideer og en uendeligt stor arbejdsindsats tager pigen fra Queens New York med storm. Men succes kommer med en høj pris. Det kan koste hende sit livs kærlighed.

Estée Lauder var et marketinggeni forud for sin tid. Som den første distribuerede hun blandt andet gratis prøver af sine produkter i skønhedssaloner, hotellobbyer og metroen. Time Magazine udnævnte Estée Lauder til en af de 20 største forretningsgenier i det 20. århundrede.

Historiens enestående kvinder

En drøm om skønhed er 3. bog i serien Historiens enestående kvinder, som er en ny serie, som i romanform fortæller om en række kvinder, der – udover at være enestående på hvert deres område – har skabt historie, der inspirerer den dag i dag.

Alle bøger i serien kan læses selvstændigt.

Første bog var “Arkitekten fra New York” om Emily Warren Roebing, der trods modstand endte med at fuldende et af vor tids største arkitektoniske underværker, Brooklyn Bridge.

Anden bog var “En engel i Warszawa” om Irena Sendler, der spredte håb i et af de mørkeste kapitler i Europas historie ved at smugle børn ud af den jødiske ghetto i Warszawa. Hun reddede over 2.000 børn fra nazisterne.

Vind bogen

En drøm om skønhed er skrevet af Laura Baldini. Bogen udkommer 30. november 2022 på Gutkind Forlag. Vejledende pris er 249,95 kroner.

Vindere er Merete Nyvold, Karlslunde, Jonna Skødt-Rasmussen, Haderslev og  Vibeke Bjernemose, Them.

Først publiceret: mandag 28. november 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 23. januar 2023 kl. 11:53

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.