Der er færre penge at handle ind for, når man er folkepensionist. Hele 7 procent er købekraften faldet, og det vil Faglige Seniorer nu have ændret på.

Faglige Seniorer: Bred regering kan føre os trygt gennem krisen

Vi har brug for brede flertal om nogle af de store udfordringer, vi står overfor ikke mindst i sundhedsvæsenet og med mangel på medarbejdere i ældreplejen, lyder det fra ældreorganisationen Faglige Seniorer.

Senest opdateret: mandag 23. januar 2023

Faglige Seniorer foreslog før folketingsvalget, at Danmark fik en samlingsregering, som kunne føre os trygt igennem kriserne. Situationen er den samme i dag og derfor er en regering hen over midten det rigtige i den nuværende situation.

Sådan lyder det fra Danmarks næsststørste ældreorganisation, Faglige Seniorer.

Seniorer længere i arbejde

“Vi har brug for brede flertal om nogle af de store udfordringer vi står overfor ikke mindst i sundhedsvæsenet og med mangel på medarbejdere i ældreplejen. I sundhedsvæsenet skal der handles her og nu, og i ældreplejen har vi brug for at få gennemført den ældrelov, der lå på tegnebrættet før valget,” siger direktør i Faglige Seniorer, Palle Smed.

“Men også et mere velfungerende seniorarbejdsmarked er helt nødvendigt, hvis flere seniorer skal vælge at blive lidt længere i arbejde. Seniorerne skal føle sig værdsatte på deres arbejdsplads, der skal være fleksibilitet til individuelle løsninger og vi skal have fjernet alle dummebøder i det nuværende system.”

Folkepension på en ny måde

Faglige Seniorer ønsker, at en ny regering ændrer den måde, folkepensionen reguleres på.

“Den nuværende regulering bygger på gamle løntal, som betyder, at folkepensionen slet ikke kan følge med inflationen. Samtidig har vi en reguleringsordning, som er næsten umulig at forstå og endnu sværere at forklare. Derfor har vi brug for en regulering af folkepensionen, der bygger på den forventede lønudvikling. Det vil både sikre en folkepension, som følger løn- og prisudviklingen tættere end i dag, og samtidig vil vi få et system, der er til at forstå for folkepensionisterne,” siger Palle Smed.

Hvad mener du?

Tror du, at den nye regering kan løse udfordringer for de ældre? Din holdning er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: onsdag 14. december 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 23. januar 2023 kl. 11:41

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.