Du kan for eksempel overveje, om du kan finde en billigere forsikring eller nøjes med en streamingtjeneste ad gangen.

Din økonomi i februar: Brug årets billigste måned til at spare op

Færre dage betyder færre udgifter i februar, og det er derfor en god måned at starte en opsparing til svære tider, siger privatøkonomisk rådgiver.

Senest opdateret: tirsdag 24. januar 2023

Jul og nytår har gjort ondt i økonomien på mange, men i februar kan du ånde lettet op.

For februar er både årets korteste og den billigste måned for de fleste. Der er ikke større kvartalsregninger, som skal betales. Men det er ikke ensbetydende med, at du skal skrue op for forbruget.

Økonomien er nemlig stadig presset af høj inflation, så du bør lægge lidt til side til de dyrere måneder. Det siger Erik Fraas, der er uvildig privatøkonomisk rådgiver og indehaver af rådgivningsfirmaet PØR.

Han arbejder også bag kameraet som økonomisk konsulent på DR-programmet “I hus til halsen”, hvor eksperter hjælper pressede familier med at få solgt deres bolig.

Skru ned på dine udgifter

Hvis du vil spare lidt mere op, skal du forsøge at minimere dine udgifter, siger han:

“Helt overordnet kan man forbedre sin økonomi på to måder: Man kan hæve indtægterne eller sænke sine udgifter. Da det vil være svært for mange at tjene flere penge, anbefaler jeg, at man har fokus på sine udgifter.”

Hvis du gennemgår dine faste udgifter og finder flere steder, hvor du kan spare, har du allerede ekstra penge hver måned.

Du kan for eksempel overveje, om du kan finde en billigere forsikring eller nøjes med en streamingtjeneste ad gangen.

“Man skal huske, at streamingtjenester giver adgang med det samme, når man har betalt. Derfor er det problemfrit at opsige et abonnement,” siger han.

Og hvis du er gået over til streamingtjenester, kan det være, at du skal overveje at opsige dit kabel-tv. Har du stadig en fastnettelefon, bør du også trække stikket til den.

Hust at opdatere din forskudsopgørelse

Cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk Morten Bruun Pedersen anbefaler også, at du kommer i gang med en opsparing til uforudsete udgifter. Og hvis du synes, det er lidt svært, kan du vælge at indbetale ekstra til budgetkontoen.

“Selv et par hundrede kroner lagt til side om måneden er bedre end ingenting. Hvis de månedlige udgifter for eksempel er på 7.300 kroner, kan man runde op og overføre 7.500 kroner til budgetkontoen,” siger han.

I den seneste tid har rigtig mange oplevet, at deres renteudgifter til bolig- og billån er steget. Og hvis du er en af dem, bør du sikre dig, at din forskudsopgørelse er opdateret, siger Morten Bruun Pedersen.

“Får man det ikke gjort, vil man typisk få penge tilbage i skat senere. Men har man en stram økonomi, er det godt at få styr på det med det samme, så man får lidt mere luft i økonomien med det rigtige skattefradrag,” siger han.

Og når du nu sidder ved computeren, kan du også logge ind på pensionsinfo.dk. Her kan du se en oversigt over dine pensionsopsparinger og holde øje med, om der bliver indbetalt og sparet op som forventet.

Først publiceret: fredag 20. januar 2023
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 24. januar 2023 kl. 15:29

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.