Mette Kindberg, formand for Faglige Seniorer. Foto: Søren Zeuth

Faglige Seniorer: Pensionen skal stige, når lønnen stiger

I dag venter pensionister to år på at få reguleret pensionen, når lønnen stiger. Faglige Seniorer foreslår i et borgerforslag, at reguleringen ændres, så den følger den aktuelle lønudvikling.

Senest opdateret: tirsdag 31. januar 2023

Inflationen har ramt folkepensionen og de øvrige pensionister rigtig hårdt. Først og fremmest fordi pensionerne reguleres efter to år gamle tal, og det kan mærkes, ikke mindst når priserne stiger.

Derfor har formanden for Danmarks næststørste ældreorganisation, Mette Kindberg, stillet sig i spidsen for et borgerslag om at ændre reguleringen, sådan at pensionen i stedet følger den forventede lønudvikling.

Borgerforslaget skal have mindst 50.000 underskrifter for at blive behandlet i folketinget.

Læs mere på fairpension.dk

Du kan læse mere om borgerforslaget og se video på hjemmesiden fairpension.dk - her er der også et direkte link, hvor du kan skrive under på borgerforslaget.

”Vores forslag vil sikre, at folkepensionen og de øvrige pensioner som førtidspension, seniorpension og Arne-pension, kommer i takt med den aktuelle lønudvikling. Finansministeriet har beregnet, at pensionisterne har mistet 5,7 procent i købekraft. Det er ikke i orden”, siger Mette Kindberg.

Derfor er det nødvendigt

Derfor foreslår Faglige Seniorer, at folkepensionen og de øvrige pensioner i stedet reguleres i takt med den forventede lønudvikling fra 1. januar 2024.

Få gratis nyhedsbrev om politik

Få nyheder om seniorpolitik direkte i din mailboks, når nyheden sker.

Tilmeld dig Faglige Seniorers nyhedsbrev om seniorpolitik.

Det er gratis.

Samtidig skal pensionisterne efterreguleres med efterslæbet fra 2020 til 2023. Det er kernen i borgerforslaget, som alle kan støtte ved at skrive under på borgerforslag.dk.

“Vi har stillet borgerforslaget, fordi vi ønsker en retfærdig regulering af pensionen. Vi kalder det fair pension. Den nuværende regulering af pensionen blev besluttet på et tidspunkt, hvor vi ikke havde nogen inflation, renten var rigtig lav og lønudviklingen var næsten forudsigelig fra år til år”, siger Mette Kindberg.

“Men i dag er inflationen tårnhøj, og mange pensionister har svært ved at få pensionen til at slå til. Derfor forslår vi, at pensionen i stedet bliver beregnet på baggrund af den forventede lønudvikling. Det vil sikre, at pension og løn følger hinanden”, siger Mette Kindberg.

Støt pensionisterne

Faglige Seniorer har igangsat kampagnen ”Fair Pension” for at få alle danskere til at skrive under på borgerforslaget. På hjemmesiden fairpension.dk kan man læse mere om kampagnen. Og hvis du benytter linket herunder til borgerforslaget, skal man have sit MitID klar.

”Uden MitID er det desværre ikke så nemt at skrive under. Hvis du er usikker på, hvordan du kan støtte vores forslag, vil jeg opfordre til, at man tager fat i et familiemedlem, som kan hjælpe. Og så kan I begge skrive under ved samme lejlighed”, lyder opfordringen fra Faglige Seniorers formand, Mette Kindberg.

Du kan skrive under på borgerforslaget her: https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-13757

Hvad er et borgerforslag?

Alle danske borgere med stemmeret til folketingsvalget kan fremsætte forslag til lovændringer eller politiske initiativer, som kan blive behandlet og stemt over af folketinget eller kommunen. Det kaldes et borgerforslag.

Hvis 50.000 personer med stemmeret til folketingsvalg støtter forslaget, kan det blive fremsat som beslutningsforslag i Folketinget. Her vil politikerne behandle forslaget og i langt de fleste tilfælde stemme om dets vedtagelse.

Du skal identificere dig med MitID for at kunne støtte et borgerforslag. Hvis du ikke kan anvende den digitale løsning, kan du gå til siden for ikkedigitale borgere.

Først publiceret: torsdag 26. januar 2023
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 31. januar 2023 kl. 21:18

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.