G. A. L. Thorsen og sønnen Kurt Thorsen med Cadillac'en i baggrunden. Fotokreditering Erik Jepsen, 1977. Foto fra Campenauktioner.dk

Husker du “Gale” Thorsen? Nu er hans Cadilac på auktion

Den nu afdøde rigmands luksusbil var med på et af Danmarks mest markante erhvervseventyr. Nu kommer den på auktion.

Senest opdateret: mandag 3. april 2023

Han var nytænkende og risikovillig, men også kontroversiel og endte konkurs – men hans bil har overlevet ham og kommer til salg på lørdag i Nyrup på Sjælland.

Den kontroversielle erhvervsmands G. A. L. Thorsens eftermæle omfatter hundredvis af de boliger, som hans forretningskonsortium byggede i eksempelvis Aarhus.

Der er talrige historier om rigmanden, der altid gik i træsko og var fræk overfor pressen og ikke mindst,  hvordan det hele blev grundlagt på opfindelsen af den rustfri stålvask i tresserne.

Det er en mindre lyserød historie hvordan risikovilligheden endte i en spektakulær konkurs i 1982, ligesom det er næsten tragikomisk, hvordan ”Gale” Thorsens energi og metoder blev nedarvet til hans søn Kurt Thorsen, der senere stod for sin andel af kontrovers og skandale i dansk erhvervsliv.

Anna Thygesen husker flyderen

I det kaos var G. A. L. Thorsens Cadillac i halvfjerdserne en hjørnesten.

Den mørkeblå luksusflyder transporterede Thorsen rundt imellem hans virksomheder og kontorer og var også hans arbejdsredskab, når han bevægede sig ud på land og mark for at opdrive det næste eventyr.

Anna Thygesen husker den fra barnsben, længe før hun i halvfemserne blev direktør i Kurt Thorsens spanske afdeling.

”Jeg kender udmærket den Cadillac, for jeg voksede op i Elsted på en gård, hvor G.A.L. Thorsen kørte rundt i den og opkøbte jord hos bønderne for at bygge parcelhuse.”

Den nuværende ejer af bilen er en noget mere diskret bilentusiast, der bekræfter historien om dens farverige tidligere ejer, men ikke desto mindre nu sælger bilen.

Cadilac med meget af vejen

Hvis dén bil kunne tale, så ville den kunne fortælle den fulde historie om den fader og søn, der i halvfjerdserne og firserne stod for rigtigt store overskrifter i de danske dagblade – og gav mangen en medarbejder hos Skattevæsenet både grå hår og hovedpine, når deres forretningsidéer til lige til grænsen og nogle gange lidt over.

Cadillac’en var med meget af vejen, og mens både G.A.L. Thorsen og Kurt Thorsens forretningsimperium gik konkurs, så har bilen overlevet.

Auktionen foregår hos Campen Auktioner på Midtsjælland lørdag 4. marts klokken 12.

Der er gratis entré.

Først publiceret: onsdag 1. marts 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 3. april 2023 kl. 10:50

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.