"Jeg havde brug for at komme lidt ud og savnede at rode med motorer", fortæller 69-årige Niels Holger Jepsen, der er højt specialiseret Porsche-mekaniker og arbejder på Strøjersamlingen ved Assens. Foto: Søren Zeuth.

Doktor Porsche holder hjulene i gang

69-årige Niels Holger alias Doktor Porsche har opbygget en livslang viden, der er efterspurgt. Så hvorfor træde på bremsen, når man kan rode med nogle af verdens fineste biler i Strøjersamlingen.

Senest opdateret: onsdag 13. januar 2021

Kong Frederik’s Rolls Royce, James Bonds Aston Martin, Ferrari, Lamborghini, Porsche.

Strøjersamlingen ved Assens på Fyn rummer 122 af verdens dyreste, smukkeste og hurtigste biler og dem ville Niels Holger Jepsen selvfølgelig se for to år siden. Men blev så spottet blandt publikum – om det ikke var ham mekanikeren med Porsche, for de havde en Carrea GT fra 2009 til mange millioner som de ikke kunne starte.

Det kunne Niels Holger Jepsen jo ikke løbe fra – så jow-jow, han kunne da godt hjælpe. Og før han vidste af det var han ansat.

Seniorklar: Når du arbejder som pensionist

Knap hver tredje fortsætter med at arbejde, efter at de er blevet folkepensionister - enten på fuldtid, deltid eller nogle timer om ugen.

Omtrent 170.000 danskere i alderen 65 år til 75 år har et arbejde, viser tal fra Danmarks Statistik.

Faglige Seniorer mener, at der skal være bedre vilkår for pensionister, der arbejder. Modregningsreglerne betyder brandbeskatning af pensionister selv med en beskeden ekstra indtægt. Der skal altid være en betydelig gevinst.

Derfor er Faglige Seniorer glade for, at modregningen i pensionen afskaffes fra 1. januar 2023

Læs mere om reglerne i Seniorhåndbogen.

Jobsamtalen foregik i værkstedet. Den tog under et minut og han kunne få det som han ville have det.

”Selvfølgelig er det også en lidenskab og en hobby, men jeg gider det jo kun fordi det her er en vildt god arbejdsplads. Her er ingen stress, og vi har en god værkstedshumor. Og en dag om ugen passer mig godt. Jeg er slidt i knæ og ryg og meningen med at være pensionist er også, at man skal have det godt”, fortæller Niels Holger, der er 69 år.

Savnede at rode med motorer

Det er ikke altid at viden og livserfaring værdsættes efter fortjeneste, men det er ikke uden grund Niels Holger også kaldes Doktor Porsche.

Han kom i lære som mekaniker i 1968 og har været højt specialiseret Porsche-mekaniker siden 1986 med op mod 20 kurser nede på fabrikkerne i Tyskland, Norge og Sverige.

Han havde faktisk allerede et arbejde med indretning af et værksted, der havde købt originalt Porscheværktøj for 1,5 millioner kroner, da Strøjersamlingen hev fat i ham.

”Ingen af delene har været planlagt. Jeg havde egentlig trukket mig helt tilbage. Men det blev lidt kedeligt bare at gå hjemme. Jeg havde brug for at komme lidt ud og savnede at rode med motorer, så det er både for at vedligeholde hjernen og komme lidt hjemmefra”, fortæller Niels Holger, der på det tidspunkt var 67 år.

Det sjoveste er de gamle biler

Det kan lyde mærkeligt med mekanikere på et museum, hvor bilerne står stille. Men de skal alle kunne køre, for ellers har de ingen værdi, hvis de skal sælges igen. Derfor kommer bilerne på værkstedet, hvis de ikke kan starte og holdes kørende i en time.

”Her er det alle slags biler, jeg roder med, Men de sjoveste er nogle af de gamle, hvor man ikke lige kan få reservedele, for eksempel når man skal banke en pakning ud, der kræver at man kender de gamle metoder. Det lærer de unge jo ikke i dag”.

Respekt fra publikum

Tit er der også publikum på, når Niels Holger arbejder i værkstedet, og det synes han kun er hyggeligt.

”Jeg tror de ser på mig med respekt, og mange er lidt misundelige over, at jeg kommer ud og kører i alle de dyre biler. Men jeg er svær at imponere; jeg har jo prøvet at kører i dem alle. Men det kilder da lidt i maven, når jeg skal ud og køre i en bil til mange millioner kroner, der samtidig er hulens svær at køre”.

Med kun en arbejdsdag om ugen, bliver Niels Holger ikke rig af arbejdet.

”Jeg gør det heller ikke for pengenes skyld. Det, jeg tjener, betaler kun min anden store hobby: Lerdueskydning og så en andejagt, jeg har købt mig ind på. Det har jeg det fint med. Jeg har heller ikke sat nogen udløbsdato på, hvornår jeg stopper. Det handler kun om, hvordan man bliver behandlet, for man skal have det godt som pensionist”, siger Niels Holger, der arbejder i Strøjersamlingen 8 timer om ugen.

Først publiceret: onsdag 13. januar 2021
Artiklen er sidst opdateret onsdag 13. januar 2021 kl. 13:45

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.