Lidl forklarer de kommende prisfald med, at de sidder i forhandlinger med leverandørerne og nu kan se, at indkøbspriserne er begyndt at falde.

Supermarkedskæde sænker priserne

Endelig bliver det billigere at handle ind, når Lidl sætter priserne ned i 139 danske butikker.

Senest opdateret: fredag 10. marts 2023

Det har længe været en dyr affære at fylde indkøbskurven hos den lokale dagligvarebutik, men med faldende priser på råvarer og energi ser det nu ud til at vende.

I hvert fald hos den tyske supermarkedskæmpe Lidl, som allerede mandag går i gang med at sænke priserne i 139 butikker, skriver BT.

“I første omgang sænker vi prisen på tre af vores smørprodukter, som er i vores egne mærker,” fortæller Rasmus Pape, indkøbsdirektør i Lidl, til mediet.

“Der kommer også prisnedsættelser på varer som kaffe, mejeriprodukter og en lang række andre almindelige dagligvarer de kommende uger og måneder.”

Først smør

Det vil først og fremmest være Lidls egne mærker, der falder i pris, siger Rasmus Pape.

Det er interessant, at Lidl starter med at sætte prisen på smør ned, da smør i perioder har været symbolet på de voldsomme prisstigninger på fødevarer i hele Europa.

Selvom smørpriserne er faldet på de globale markeder og eksempelvis også for kunderne i Tyskland, er normalpriserne ikke rigtigt faldet i Danmark.

Det sker så nu, og hvem ved – måske får Lidls prissænkninger resten af markedet til at følge med ned i pris?

Det må tiden vise.

Først publiceret: fredag 10. marts 2023
Artiklen er sidst opdateret fredag 10. marts 2023 kl. 13:04

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.