Vind bogen om: Novo Nordisk

Ny bog fortæller for første gang den fulde historie om Novo Nordisk

Senest opdateret: mandag 24. april 2023

Historien om Novo Nordisk er en fortælling om banebrydende forskning og store satsninger, men også om tilbageslag og kriser. Om stærke ledere og personligheder, men også om familiestridigheder og interne personopgør. Bogen bygger på fuldstændig og uhindret adgang til selskabets arkiver.

Novo Nordisk er i dag Danmarks største industrivirksomhed og et af verdens mest værdifulde selskaber. Selskabet er globalt ledende inden for lægemidler til behandling af diabetes, blødersygdomme og fedme, ligesom det er førende inden for social ansvarlighed, miljøbeskyttelse og bæredygtighed.

I denne bog fortælles for første gang den fulde historie om udviklingen fra kældervirksomhed til global lægemiddelkoncern. Det startede i 1922, da insulinet kom til Danmark og førte til stiftelsen af to virksomheder, Nordisk Insulinlaboratorium og Novo Terapeutisk Laboratorium. Efter årtiers indædt rivalisering fusionerede de to selskaber i 1989 for at kunne klare sig i den globale konkurrence, men få år efter indledtes årelange fusionsforhandlinger, hvor Novo Nordisk var tæt på at flytte til udlandet.

Bogen giver et enestående indblik i Danmarks største industriselskabs udvikling gennem 100 år.

Om forfatteren

Bogen er skrevet af Kurt Jacobsen, som er dr.phil. og professor i historie ved CBS. Han har skrevet en lang række bøger om nogle af Danmarks største virksomheder, herunder Haldor Topsøe og GN Store Nord, og om det danske sundhedsvæsen samt biografier om industrimanden Alexander Foss og politikeren Aksel Larsen.

Vind bogen

Bogen Novo Nordisk udkommer på Gads Forlag den 14. marts 2023. Vejledende pris 499,95 kroner.

Det er en solid bog på hele 480 sider.

Faglige Seniorer og Gads Forlag har sammen udloddet 2 bøger.

Vindere er Ole Alex Pedersen, Nykøbing Sj og Kell Sørensen, Aalborg Øst.

Først publiceret: mandag 3. april 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 24. april 2023 kl. 13:56

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.